Као по навици – велика победа Звезде у Милану!

48

Велика, велика победа Црвене звезде у Милану! И то апсолутно заслужена, чак и рутинска јер од када су црвено-бели преузели вођство на утакмици и отишли на полувреме са четири поена предности (44-48), све је било у њиховим рукама.

Сјајан тим Арманија је претио, погађао тешке шутеве, али енергична одбрана Црвене звезде, фантастичан скок и изразито добра решења у нападу креирали су вредан тријумф, 79-87.

Била је то изврсна партија црвено-белих који су још једном доказали да се у Милану осећају као код куће. Армани и Црвена звезда су одиграли шест утакмица и свих шест победа су остварили црвено-бели. Традиција се наставља.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Џордан Лојд клоји је постигао 17 поена уз пет асистенција, а Кори Волден је постигао 15 поена рачунајући важне поене у последњој четвртини. У том сегменту игре свакако треба поменути изврсну ролу Марка Симоновића који је постигао седам поена, сви су били веома важни.

Почетак меча је протекао у доброј нападачкој игри са обе стране. Играло се кош за кош, бриљирали су расположени нападачи и екипе су се често смењивале у вођству. Тако је било бар до пред крај четвртине, Армани је проналазио своје поене са слободних бацања, домаћин их је извео чак десет у првој деоници и све погодио. Неколико лошијих напада у завршници црвено-белих донели су прву донекле осетнију предност након два слободних бацања снажно Тарзуског, 23-18.

Звезда је била фокусирана и није је било лако избацити из ритма. Сјајне роле су имали Џони О’Брајант, Ленгстон Хол и Џордан Лојд, а никако није била занемарљива улога ни Огњена Добрића чији је улазак у игру променио енергију. Црвено-бели су се не само резултатски вратили, већ и окренули резултат у своју корист, 29-31.

Индивидуални квалитет домаћина долазио је до изражаја у другој четвртини и упркос веома доброј игри изабраници Саше Обрадовића су се нашли у минусу од пет поена, али опет не задуго. Енергија је била на потребном нивоу, а уз енергичан приступ нису изостајале и добре индивидуалне минијатуре. Корак по корак Звезда је поново преузела вођство, а тројка Кори Волдена из угла уз звук сирене донела је црвено-белима предност од четири поена на полувремену, 44-48.

Однос снага је био сличан и у наставку игре. Црвено-бели су били веома чврсти у одбрани и фантастични нападачи какве Армани сигурно има сведени су на само пет поена у исто толико минута у трећем периоду. Звезда је на свом конту имала девет поена предности, 49-58.

Ипак, мали пад у игри домаћин је знао да искористи и одговорио серијом 9-2 која је вратила резултат у егал, 58-60. Сјајну ролу тада је имао О’Брајант, а Лојд је погодио јако тежак шут уз звук сирене за мирнији одлазак на одмор пред последњих 10 минута, 60-66.

У битним моментима појавио се и фантастични Марко Симоновић који је битном тројком поново одвојио црвено-беле који су након поготка уз фаул Корија Волдена стекли и двоцифрену предност, 66-76.

Тешке шутеве погађали су сјајни стрелци Арманија, добро познати Кевин Пантер и Зек Лидеј, али је Џордан Лојд „пронашао“ битну тројку. Одолевала је Црвена звезда. На све су изабраници Саше Обрадовића имали одговор и сигурно привели меч крају.

Армани Миланo – Црвена звезда мтс 79-87 (23-18, 21-30, 16-18, 19-21)

Црвена звезда мтс: Рочести 9, О’Брајант 11 (4ск), Хол 7, Волден 15, Лојд 17 (5ас), Давидовац 4, Лазић, Добрић, Симоновић 7, Јагодић – Куриџа 6, Кузмић 2 (4ск), Тери 9 (7ск).

(Фото: Евролига)

Претходни текстПораз рукометаша од Обилића
Следећи текстЖреб за Куп Европе: Ватерполисти у Крању против Триглава, ОШЦ-а и Нојзи ла Сека