Иза југа Маракане – Петлићи победом завршили полусезону

52

Убедљивом победом над БСК Борчом, петлићи Црвене звезде су завршили полусезону на другом месту.

Петлиће Црвене звезде, дечаке рођене 2009. године, који наступају као најмлађи у лиги, са клупе предводи Данило Тешић. Они наступају у Првој лиги петлића група А и после 11. кола освојили су 25 бодова, што је за три мање од лидера на табели Чукаричког, и за један више од Душановца.

Пријатно сам изненађен начином на који смо приступили у нашем првом такмичењу. Нагласио бих ово “такмичење”, јер заиста дечаци су сада кроз то могли да вреднују рад и развој на тренингу, те да увиде где су у односу на вршњаке и који су недостаци које треба да уклоне како би још више напредовали. Тимски се нисмо бавили резултатом, већ смо желели да кроз индивидуалне и групне сарадње покажемо оно што вежбамо на тренинзима. Успевали смо да у континуитету, енергијом и односом према утакмицама будемо на максимуму, док су фудбалске осцилиације које смо имали, сасвим нормалне у том узрасту – почео је Тешић.

У екипи су се на позицији капитена мењала четворица фудбалера – Матић, Драган Анокић, Павле Адамовић и Грбић, све са циљем да се издвоји лидер.

– Осим што смо желели да увидимо ко људским и играчким квалитетима, као и односом према раду може да буде капитен, циљ је био и да сва деца имају пуну минутажу. Читава селекција је била састављена од фудбалера рођених 2009. године уз Огњена Матановића, који је млађи. Наставићемо да се боримо и на пролеће, јер деца морају да осете значај победе, међутим, све то мора да буде плод развојног процеса. Разлика у годинама у односу на ривале се види, али смо методолошким радом искористили све фазе развоја у којима се налазимо. За то нисам само заслужан ја, већ читав стручни штаб – тренери Огнен Пурић, Борис Бркић и Славен Проговечки.

Као најбољи стрелац издвојио се Немања Цвитко, а Тешић већ зна који су следећи кораци који треба да се направе како би екипа била још к валитетнија.

Обавезни део је доселекција. У претходних шест месеци се појавило много нових лица и морамо да мислимо и на будућност. У наставку такмичења ћемо имати још тежи посао, јер ће сада бити дванаест најбољих екипа на нивоу Београда и на нама је да надмашимо претходне резултате – закључио је Тешић.

Црвена звезда има још једну петлићку екипу у лиги, само смештену у групу Б. Дечаци који носе дрес Графичара су рођени 2008. године и са клупе их предводи Владимир Вучић. Они су после 11. кола освојили 26 бодова, четири мање од водећег Партизана и три више од ОФК Београда.

Претходни текстЖреб за Куп Европе: Ватерполисти у Крању против Триглава, ОШЦ-а и Нојзи ла Сека
Следећи текстСаопштење ФК Црвена звезда