У сусрет противнику – Златибор

48

После репрезентативне паузе, наше првотимце очекује нови изазов у најмасовнијем такмичењу у Србији. Они ће, већ у понедељак, 16. новембра, од 17 часова угостити екипу Златибора и започети борбу у национланом Купу, као и пут ка дуплој круни.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Окршај између црвено-белих и екипе из Чајетине, у шеснаестини финала Купа Србије, биће први међусобни дуел ова два клуба. Златибор се од оснивања 1945. године, такмичио у нижим ранговима, а највећи успех у историји клуба је забележио пласманом у најелитније фудбалско такмичење наше земље, завршивши прошлу сезону као првопласирани на табели Прве лиге Србије. Надамо се да ће Звезда да упише победу на сутрашњој утакмици и да ће на тај начин да започне традицију међусобних сусрета са новопеченим суперлигашем.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос заостале утакмице шеснаестине финала националног Купа, између Црвене звезде и Златибора, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1, са почетком у 17 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

У последњих пет утакмица национланог шампионата, Црвена звезда је славила три пута и ремизирала два, а да су наши фудбалери у сјајној форми, доказују и две узаступне победе у групној фази Лиге Европе. Екипа Златибора је у последњих пет мечева, одиграних у оквиру првенства Србије забележила три пораза и две победе. Клуб из Чајетине се налази на 17. Месту табеле Суперлиге, са освојених 12 бодова, док је наша Звезда на првом месту, са осам бодова више од другопласиране Војводине.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Нама је циљ да освојимо Куп Србије. Тако да ћемо против Златибора ући у меч као да је у питању финале. Нема калкулација. Честитам ривалу на добрим резултатима у последње време, али нама то не мења ништа. Знамо шта нам је циљ и тако ћемо се и спремити за меч. Ми смо полусезону поделили на циклусе, а ово је последњи пред зимску паузу. Сви играчи који су здрави и који нису са репрезентацијом ће бити у конкуренцији за меч. Добро смо тренирали, тако да ћу пред саму утакмицу одлучити ко ће заиграти. Неће на терен истрчати сви бонус играчи, а што се тиче позиције левог бека, план је да Родић добије минуте. Излази из повреде и када је то случај, битно је да заигра пре него што дође нека „јака“ утакмица, као што је наша против Војводине следећег викенда. Хоћу да видим у каквој је форми, али ту је и Хајдин. Рачунам на њега, у групи је, тренира и конкурише за тим – истакао је Станковић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар меча Црвена звезда – Златибор биће Петар Пипер. Помагаће му Павле Пипер и Милан Пашајлић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Уторак, 20. октобар:
Напредак – Жарково 2:1.

Среда, 21. октобар:
Мачва – Металац 1:2;
Раднички Пирот – Пролетер 0:2;
ИМТ – Инђија 2:1;
Рад – Колубара 0:0 (5:3);
Кабел – Радник 3:4;
Младост – Динамо 3:0;
Сушица – Спартак 0:2;
Вождовац – Графичар 2:2 (4:2);
Смедерево – Раднички Ниш 1:2;
Трајал – Бачка Топола 0:2;
Нови Пазар – Чукарички 1:3;
Јединство – Војводина 0:2;
Партизан – Бачка 2:0;
Јавор – Раднички 2:1.

Претходни текстСтанковић: Куп још један циљ
Следећи текстЦрвена звезда мтс тешком муком победила Сплит