Станковић: Куп још један циљ

22

Црвена звезда ће у понедељак од 17 часова дочекати Златибор, чиме ће започети такмичење у Купу Србије. Шеф стручног штаба Дејан Станковић истиче да неће бити калкулисања, те да се у редовима нашег тима веома озбиљно схвата ово такмичење.

– Нама је циљ да освојимо Куп Србије. Тако да ћемо против Златибора ући у меч као да је у питању финале. Нема калкулација. Честитам ривалу на добрим резултатима у последње време, али нама то не мења ништа. Знамо шта нам је циљ и тако ћемо се и спремити за меч.

Осврнуо се Станковић детаљније и на играчки кадар.

– Ми смо полусезону поделили на циклусе, а ово је последњи пред зимску паузу. Сви играчи који су здрави и који нису са репрезентацијом ће бити у конкуренцији за меч. Добро смо тренирали, тако да ћу пред саму утакмицу одлучити ко ће заиграти. Неће на терен истрчати сви бонус играчи, а што се тиче позиције левог бека, план је да Родић добије минуте. Излази из повреде и када је то случај, битно је да заигра пре него што дође нека „јака“ утакмица, као што је наша против Војводине следећег викенда. Хоћу да видим у каквој је форми, али ту је и Хајдин. Рачунам на њега, у групи је, тренира и конкурише за тим.

Похвално је Станковић говорио и о тренеру Златибора Зорану Његушу, бившем фудбалеру Црвене звезде.

– Драго ми је што се после дуже паузе вратио у наш фудбал. Имао је епизоду у Раду, али се онда вратио кући и препородио екипу. Златибор је с њим добио велико појачање.

Жали Станковић што се репрезентација Србије није пласирала на Европско првенство.

Носио сам дрес репрезентације петанест година. Знам да је тешко, али нема предаје. Нисмо успели, али смо дали све од себе, а после битке је најлакше бити генерал. Не дајем себи за право да коментаришем било шта, али ми је жао као неком ко је носио дрес репрезентације и ко је у српском фудбалу, што се нисмо пласирали, јер би нам то донело прилику да играмо велико такмичење, мир, стабилност и задовољство. Што се тиче Звездиних фудбалера у репрезентацији, желим им пуно среће у утакмицама и да се врате здрави. Прошли пут је Канга дошао са короном, надам се да то сад неће бити случај ни са једним играчем – закључио је Станковић.

Претходни текст1972: Мајсторица која је одлучила шампиона
Следећи текстУ сусрет противнику – Златибор