Црвена звезда мтс тешком муком победила Сплит

37

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су екипу Сплита у утакмици 7.кола АБА лиге у хали „Александар Николић“ резултатом 78-76.

Црвена звезда – Сплит 78-76 (18-24, 20-18, 22-17, 18-17).

Црвено-бели су после доста мука стигли до бодова у утакмици у којој су били „фаворити на папиру“, али су морали да уложе много труда да дођу до бодова.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс био је О’Брајант са 18 поена, док је Марко Симоновић у својој „слављеничкој утакмици“ (одиграо је против Сплита 300. меч у црвено-белом) убацио 15 поена и био можда најзаслужнији за резултатски повратак црвено-белих након -14 средином треће деонице.

Почетак утакмице наговестио је доста проблема, гост је поенима Луковића и Вранковића повео 9-2, а од тог тренутку цело прво полувреме, (осим серије од 10-2 у финишу полувремена за 28-33), протекло је у вођству гостију.

На крају прве деонице било је 24-18 за госте, а Сплит је другу отворио серијом 7-0 и повео са максималних 31-18.

Ангажованијом игром у одбрани, након погођених (половично) пенала Рита и О’Брајанта и закуцавања Добрића, црвено-бели су се поново вратили на 33-37 у 18.минуту.

У финишу након тројке Рита и још једног закуцавања Добрића, црвено-бели су се и поред врло неубедљивог полувремена потпуно вратили у утакмицу (38-40), а на велики одмор се отишло при резултату 38-42, (Добрић 7, О’Брајант 7, Лојд 6).

И на старту треће четвртине „дежа ву“, гости су направили серију 9-0 и поново стекли двоцифрену предност коју су црвено-бели мукотрпно јурили у наставку деонице, а онда на крилима Симоновића, Давидовца (тројка) и Лојда стигли до серије 11-0 и повели пред крај последњег квартала 60-59, (О’Брајант 12, Давидовац 7, Добрић 7, Јагодић Куриџа).

Наставио је најискуснији играч црвено-белих где је стао и то у 300. наступу за црвено-беле, погодио је двојку па тројку, Волден је убацио полагање и Црвена звезда се резултатски одлепила на 72-65 у 35.минуту меча.

Гост се није предавао, тројком је и повео 74-76, али је Џордан Лојд украо лопту и поентирао, након тога и изнудио фаул у нападу, па су црвено-бели у драматичном финишу након промашаја Луковића стигли до тешке победе.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рочести, О’Брајант 18, Хол, Волден 2, Лојд 8, Давидовац 10, Рит 6, Добрић 7, Симоновић 15, Јагодић Куриџа 7, Тери.

Саша Обрадовић, тренер КК Црвена звезда мтс:
Наравно да нисам очекивао овакву утакмицу, нико није ни могао да очекује. Али ,ако има неко оправдање, у односу на период још од Бајерна, доста путовања, јаке утакмице, велика потрошња. Али то је тако када даш под знацима навода мањим екипама шансу од самог почетка. Као што се нама догодило. Двојац Вранковић-Луковић су доминирали у односу на наше центре. Мораћемо о томе да разговарамо, то је недопустиво. Без обзира у којој смо фази умора, мора да постоји поштен однос, понос да би сачувао и свој играчки рејтинг. То им је отворило и овакав пут у утакмицу. Добро је да смо победили и тешку утакмицу и на овај начин, и да ћемо научити нешто из овога – рекао је тренер црвено-белих.

У наредном колу екипа Црвене звезде мтс гостује у хали „Ранко Жеравица“ на Новом Београду, а меч са Партизаном на програму је понедељак у 21 сат. Пре тога црвено-беле поново очекује „дупли програм“ у Евролиги, мечеви са Арманијем у Милану и Барселоном у Барселони.

Претходни текстУ сусрет противнику – Златибор
Следећи текстОслабљени рукометаши поражени од Металопластике