„Звезда је живот“ – Александар Радојичић

72

У новој епизоди серијала „Звезда је живот“ доносимо вам причу о глумцу, хуманитарцу, заљубљенику у црвено-беле боје Александру Радојичићу, момку који је одрастао у Београду, тачније у Миријеву, делу града за који као што тврди је цео црвено-бео.

Као дете показивао је склоност према спорту, међутим живот га је одвео у другом правцу, правцу уметности и глуме, а љубав према Црвеној звезди наставио је да негује на другачији начин. Фудбал је као и сваком детету био најважнији спорт у детињству. Иако истиче да смо земља кошарке, никад се није доводило у питање да ли фудбал заузима прво место у животима како млађих, тако и старијих. Љубав према клубу гаји од рођења, а то се јасно може видети из приче да у вртић није могао да оде без Звездиног дреса на којем је писало презиме идола тадашњих генерација Дејана Савићевића.

Са радошћу се популарни глумац сећа прве сезонске улазнице Црвене звезде из сезоне 1996/97 коју је поседовао и редовно посећивао утакмице нашег клуба навијајући са западне трибине за црвено-беле. Управо утакмице црвено-белих истиче као најлепше успомене из детињства и ретке ситуације којих се јасно сећа.

Љубав према Црвеној звезди за Александра Радојичића део је породичне традиције и ствар кућног васпитања. Успехе из 1991. није могао да запамти, али са поносом истиче да се еуфорије од достигнућа из те године осећа и данас. А чињеница да се Црвена звезда последњих година враћа на стазе старе славе нешто је што га као правог звездаша изузетно радује.

Две љубави Александра Радојичића, спорт и глума често су се преплитале у његовој каријери. Ређале су се улоге у серијама „Монтевидео, Бог те видео“, „Бићемо прваци света“ и „Жигосани у рекету“, међутим улогу Балерине наводи као једну од омиљених која је знатно утицала на ток даље каријере.

Школски дани остали су му у најлепшем сећању, а прича о Црвеној звезди није се заустављала ни током часова. Велики део свог живота провео је на стадиону „Рајко Митић“, па све до данас када је члан Скупштине нашег клуба. Одлазак на северну трибину за популарног глумца представља право уживање од малих ногу, као и сада када утакмице прати са колегом Виктором Савићем. Мечеви које је Црвена звезда играла против Роме и ПСВ-а заувек ће му остати у сећању, а генерација у којој су наступали Баста, Марко Пантелић, Бошко Јанковић, Никола Жигић, екипа је у коју је неизмерно веровао.

Хуманитарни рад којим се бави види као неку врсту одговорности према млађим генерацијама. Популарност коју је стекао после серије и филма „Монтевидо, Бог те видео“ заједно са својим колегама искористио је да промовише хуманитарни рад и акције које се организују за помоћ онима којима је најпотребнија. Управо свим овим је Александар Радојичић потврдио колико је срце сваког навијача Црвене звезде, а уколико желите да чујете још неке анегдоте из живота популарног глумца погледајте нову емисију серијала „Звезда је живот“.

Претходни текстЛион архивиран, стиже велики Реал из Мадрида
Следећи текст14 година од Звездине стотке против Реала