Звездина инстант појачања

47

Спортски сектор Црвене звезде је током лета ангажовао четворицу фудбалера који су се у рекордном року показали као појачања и постали важни шрафови у машинерији Дејана Станковића која бележи сјајне резултате у домаћем првенству, али и у Европи.

Миљеници навијача – Александар Катаи и Гелор Канга, као да нису никад ни одлазили из Црвене звезде. Прескочили су период адаптације, практично „из авиона“ сишли на терен и преузели веома важне улоге у систему Дејана Станковића који је утемељиван још од када је наша легенда стигла у клуб.

Ако за неког може да се каже да је персонификација инстант појачања – онда је то Александар Катаи. Дриблер из Србобрана је стигао 10. јула у наш клуб, задужио „десетку“ која му по свим параметрима припада, и после одрађених припрема са клубом, подсетио је луцидним потезима навијаче Црвене звезде на све оно што је радио и у првом мандату. Оправдао је надимак „Магико“ у домаћем првенству у ком је на 12 утакмица до сада постигао седам погодака уз четири асистенције, али је направио и озбиљну разлику у европским такмичењима, где је на седам мечева постигао три поготка. И то веома важна. Гол Арарату у мечу који нам је обезбедио групну фазу Лиге Европе, слалом против Слован Либереца у убедљивој победи и погодак за трјиумф против Гента.

Ништа другачије није било ни са Кангом, који је послатим „пројектилом“ против Гента подсетио какав шут поседује, а рекло би се да навијачи Црвене звезде посебно воле голове сјајног Габонца са дистанце. Циркулисао је Гелор Канга између „осмице“ и „десетке“, покривао простор од половине терена ривала до казненог простора и показао да господари маневром. Габонац је до сада на девет мечева у првенству постигао два гола уз четири асистенције, а у европским такмичењима је на пет утакмица погодио једном, управо против Гента, у нашој последњој континенталној утакмици.

Потпуно нова лица за звездаше били су Срђан Спиридоновић и Дијего Фалћинели.

Спиридоновић је током припрема скренуо пажњу на себе, постигавши гол на сваком контролном мечу осим првом, па је везао неколико утакмица као стрелац. Серију је наставио и у првенству када је погодио у прва два кола против Новог Пазара и Радничког. Брзоноги везиста је у домаћем шампионату на 13 мечева постигао два гола уз три асистенције, а у Европи је на четири сусрета једном асистирао.

Фалћинелија већ сада, навијачи Црвене звезде виде као „гол машину“, иако једва да је одиграо двоцифрен број утакмица. Високи Италијан је немилосрдан према свим ривалима, о чему говоре и феноменални статистички подаци које има. Фалћинели је у првенству на седам мечева постигао шест голова, док је у европским такмичењима на пет сусрета то учинио три пута уз асистенцију.

УЧИНАК ЗВЕЗДИНИХ ПОЈАЧАНЈА:

Александар Катаи

19 утакмица

10 голова

5 асистенција

Срђан Спиридоновић

17 утакмица

2 гола

4 асистенције

Гелор Канга

14 утакмица

3 гола

4 асистенције

Дијего Фалћинели

12 утакмица

8 голова

1 асистенција

 

Претходни текстЗвезда организовала „Отворен дан“ у Београду
Следећи текстЦрвено-бели славили у Крагујевцу