Звезда организовала „Отворен дан“ у Београду

41

Пуни терени иза југа Маракане обележили су још један „Отворен дан“, организован од стране нашег клуба, а догађај у ком сва заинтересована деца долазе да тренирају у Црвеној звезди и покажу шта знају, већ постаје традиционалан.

После „Отворених дана“ у Бањалуци, Шапцу, Зрењанину и Краљеву, дошао је ред на Београд и на терене наше Омладинске школе. На теренима иза југа Маракане окупило се 162 дечака који су имали заједнички циљ – да буду део Црвене звезде. Под командом тренера из нашег омладинског погона који предводе генерације дечака рођених 2010, 2011, 2012. и 2013. године, на једној страни терена радили су фудбалери, док су одвојени од њих, под будним оком Славена Проговечког тренирали голмани тог узраста.

Слушали су дечаци Милана Савковића, Славишу Шушу, Милана Миленковића и Ивана Гајића, као и њихове помоћнике, а све то су радили под надзором координатора базе наше Омладинске школе Владимира Цвјетићанина.

Драго ми је што се велики број дечака пријавио за тренинг у нашем клубу. Ту су четири генерације фудбалера и надам се да ће се наћи неки талентован и ући у ужи избор да попуни селекције Црвене звезде. Наставићемо да их пратимо, како кроз школе фудбала са којима имамо сарадњу, тако и по читавом региону. Ово је идентификација талената, а циљ нам је да упознамо децу и надгледамо њихов развој. Драго ми је што их се много одазвало. Ми бирамо квалитет испред квантитета, али схватамо да деца желе да буду део Звезде и да им је испуњење сна да бар једном истренирају у клубу за који навијају – рекао је Цвјетићанин.

Дечацима су тестиране моторичке способности, а онда су имали прилику и да се покажу на делу. Видело се мноштво добрих потеза, дриблинга, пасова и свега оног што се тражи од њих како би се наметнули за црвено-бели дрес. Главни тренер наше Омладинске школе – Никола Јелић, такође истиче важност овог догађаја.

Два пута годишње организујемо „Отворене дане“ на теренима наше Омладинске школе, али у марту то нисмо могли због корона вируса. Сад се враћамо редовним активностима, настављамо да пратимо децу из целе Србије и региона и заиста је ово велики дан за нас. Значајно нам је да видимо талентовану децу на делу, ипак, за већину њих знамо преко наших скаута и школа фудбала са којих сарађујемо, а има их укупно 78. Свакодневно добијамо извештај о њима, а деца помоћу оваквих догађаја имају прилику да се упознају са величином и значајем Црвене звезде – закључио је Јелић.

Претходни текстПреминуо наш Милета Лисица
Следећи текстЗвездина инстант појачања