Црвено-бели славили у Крагујевцу

156

Рукометаши Црвене звезде славили су у Крагујевцу против екипе Радничког 29:28 (11:14) у оквиру 6.кола АРКУС лиге.

Ситуација услед пандемије вируса ковид-19 условила је да Црвена звезда одигра први меч у Аркус лиги након три недеље паузе. И са великим кадровским проблемима, па је у Крагујевац отпутовало само 14 играча. Изостала је бековска линија, и прва постава – Иван Хорват, Бојан Тодоровић, Владимир Димић, као и голман Димитрије Јелић. После проблема са повредом прилику да дебитује имао је млади пивот Лука Роган, а у тиму је био још један дебитант, Јакша Вјештица.

Домаћи тим је боље отворио утакмицу, створио предност серијом 5:1, али успели су црвено-бели да „затегну“ редове, да се пробуде, искористе грешке противника и захваљујући Виктору Матичићу стигну до изједначења 5:5, а имали су и напад за прво вођство на мечу, (15.минут). Оно што нису успели тада Звездини рукометаши, јесу четири минута касније преко Луке Рогана, који је претходно изборио искључење, а изабраници Жикице Милосављевића искористили играча више за прво вођство, у периоду меча када смо видели гол за гол игру, (20.минут, 9:9). У последњој трећини првог полувремена Јанко Гемаљевић је био несавладив, одбранио је седмерац Матичићу и два зицера са крила црвено-белих, који су почели да греше у организацији игре и олако испустили вођство, што су његови саиграчи искористили да дођу до нове предности пред полувреме, коју је потвдио још један бивши играч Црвене звезде, Александар Станојевић са седам метара у последњој секунди – 14:11.

Стечено вођство од три гола разлике екипа Радничког је контролисала до 45.минута, када је Звезда серијом стигла до изједначења (22:22), а затим врло брзо и преузела контролу над утакмицом. Уследио је период игре гол за гол, у којем су црвено-бели у неколико наврата имали прилику да се резултатски одлепе, што су успели да искористе у финишу. Виктор Матичић и Мирко Ђуровић су водили Звезду до вођства, а битан гол за +3 постигао је дебитант Јакша Вјештица, да би са седам метара Звездину победу потврдио Матичић, (25:29). У последња два минута головима Станојева и Станојевића Раднички је смањио Звездину разлику, али су црвено-бели сачували победу – 28:29.

Виктор Матичић је најефикаснији са 9 голова, док је епитет играча утакмице понео Мирко Ђуровић стрелац 8 голова.

Звезду у недељу очекује дуел против Металопластике у „Шумицама“, а затим и одложени меч против Обилића.

6.коло, АРКУС лига

РАДНИЧКИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 28:29 (14:11)

Крагујевац, хала: СЦ „Језеро“. Без гледалаца. Судије: Марко Секулић и Владимир Јовандић (Панчево). Искључења: Раднички 6, Црвена звезда 2 минута. Седмерци: Раднички 4(4), Црвена звезда 8(6).

РАДНИЧКИ: Гемаљевић, Стошић, Ристић 1, Мутавџић, Добросављевић, Станојевић 8(3), Касаловић, Кнежевић 1, Стевановић, Ђерић 2, Станојев 4, Богдановић 6, Јовановић, Утвић 2, Вуковић 1(1), Продановић 3. Тренер: Милош Сретеновић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 8, Хорват 2, Лазић, Јовић 2, Љубојевић, Мајес 1, Рајичевић, Поповић, Матичић 9(4), Благојевић, Брети, Вјештица 4, Богојевић 4, Роган 1. Тренер: Жикица Милосављевић

Претходни текстЗвездина инстант појачања
Следећи текстЗа нашег „Лију“ и Црвену звезду – велика победа у Лиону!