Јуниори Црвене звезде прваци Србије

99

Тениски клуб Црвена звезда је вишеструки екипни првак државе, који је у сениорској конкуренцији освојио до сада 38 титула Екипног првенства државе. Тим путем иду и млађи тенисери нашег клуба.

После прошлогодишњег проблема са балоном настали су проблеми. Тако су ову 2020. годину започели са скромнијим резултатима. Сениори су освојили 3. место, а сениорке нису наступиле на Екипном првенству државе. Шампионску част су спасили Звездини јуниори освајањем Екипног првенства државе Србије.

На овогодишњем Екипном првенству за јуниоре наступило је 12 екипа и играно је по систему плеј-офа. Екипу сачињавају три сингла и један дубл. Звездини јуниори су у четвртфиналу убедљиво победили ТК Дрил (БГ) са 4:0 без изгубљеног сета. Потом су у полуфиналу победили ТК Плејер зона (БГ) са 3:1 и у финалу их је чекао фаворит за прво место ТК Спартак из Суботице.

У финалу је прво игран дубл Црвене звезде (Петар Поповић и Петар Теодоровић) и Спартака (Петар Башић и Лазар Милићевић), који добијају Суботичани после три сета (6:2; 1:6 и 3:10), па је тако Спартак повео са 1:0. Потом Звездин други рекет Алекса Марђоновић побеђује најбољег играча Спартака Лазара Милићевића са 6:3, 6:2 и Звезда изједначује на 1:1. Трећи рекет црвено-белих Петар Теодоровић побеђује Филипа Мандовића са 4:6, 6:3, 6:4 и доводи Звезду у воћство са 2:1. Звездин први рекет Стефан Поповић, који има европске и светске медаље, лако побеђије Филипа Стипића са 6:2, 6:0 и доноси коначних 3:1 у корист Црвене звезде и титулу Екипног првака државе за 2020. годину.

Комплетан шампионски састав Црвене звезде је: Стефан Поповић, Алекса Марђоновић, Петар Теодоровић, Петар Белошевић, Немања Стокановић, Новак Стокановић, Тодор Вукомановић. Тренер: Владимир Крстић.

Припремио: Мирослав Миливојевић

 

 

Претходни текстБен у тиму кола Лиге Европе
Следећи текстЗвезда ТВ | Европска „петарда“