21 година од смрти Аце Радовића

39

Прошла је тачно 21 година откако је седамнаестогодишњи навијач Црвене звезде Александар Аца Радовић трагично изгубио живот на вечитом дербију.

Седамнаестогодишњи Александар Радовић из Опова дошао је на стадион Партизана да бодри своје љубимце на вечитом дербију, не слутећи да ће то бити последња фудбалска утакмица којој присуствује.

Тог 30. октобра 1999. године у Београду се играо 113. вечити дерби. Много је младића из Опова отишло да гледа тај кобни сто тринаести “вечити дерби”. Навијачи вечитог ривала су послали неколило сигналних ракета ка северној трибини, а једна је погодила Ацу. Сви су са неизвесношћу чекали вест о томе шта се десило, а вест је била страшна – Аци није било помоћи.

Малолетни навијач, који је дошао да одгледа фудбалску представу, погинуо је. После 21 године, на данашњи дан сви навијачи Црвене звезде исказују жал за овим чином.
И дан данас се на северу налази транспарент са његовим именом – Север је цео црвено-бео и Радовић Аца њега је део.

Тако наши навијачи одају почаст и оживљавају сећање на овог момка, који је без разлога изгубио живот. Сваке године на данашњи дан када Звезда игра утакмицу север пева у његову част.