Обрадовић: Химки је комплетан и жељан победе, имамо и ми адуте

63

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у Москву где их у петак од 18 часова очекује меч 6.кола Евролиге са Химкијем.

Утакмица се игра у дворани „Митишчи Арена“ у подмосковљу, а екипа Црвене звезде мтс отпутовала је у Русију у најјачем саставу. Тим ће током вечери тренирати у термину предвиђеном за одигравање утакмице.

Пред меч са екипом која ће дочекати црвено-беле у најјачем саставу, комплетирана и мотивисана да забележи први тријумф у Евролиги након пуно проблема са повредама и вирусом Ковид-19, тренер Саша Обрадовић каже:

Химки у досадашњем току лиге и сезоне, није показао ни право лице ни пун ростер, коначно су заједно сем Стефана Јовића, цела екипа је на окупу. Верујем да ову утакмицу виде као прилику да се врате на неки колосек. Они су као екипа можда и најгоре погођени овим корона вирусом и свим последицама које носи. Ми ипак треба да размишљамо само о нама, и тај неки кондициони део, можда можемо физичком игром свих 40 минута да тражимо нашу шансу за победу. Химки је ако не екипа за Ф4, за ТОП 8 сигурно, такав је ростер, али понављам, ми имамо своје проблеме, адаптација Терија и Рочестија, период прилагођавања О Брајанта који је потребан уз несумњив квалитет који поседује. Потребно је време да се прилагоди екипи… – рекао је тренер Саша Обрадовић о наредној утакмици и новом појачању Џонију О Брајанту.

Огњен Добрић:
Химки је имао нешто лошији старт из више разлога, али сада су комплетни , имају пун ростер и то је екипа која је прављена да дође до саме завршнице. Сигурно су „гладни“ жељни победе, и очекује нас изузетно тежак посао. Имамо сада и нове момке ту, полако се уводе,прилагођавају се и помажемо им да се што пре укључе у екипу јер ће нам пуно значити – рекао је Добрић пред пут у Москву.

Црвено-бели се након меча у Москви, враћају у суботу у преподневним часовима у Београд, већ у понедељак очекује их меч 5.кола АБА лиге са Крком, а онда креће изузетно тешка серија утакмица коју отварају гостовањем у Минхену.

Претходни текстИза југа Маракане – Миладиновић хоће као Борјан
Следећи текстЦрвена звезда – Слован Либерец 5:1 (2:1)