Иза југа Маракане – Миладиновић хоће као Борјан

97

На јучерашњој утакмици кадета Графичара и Рада, међу стативе је стао Јован Миладиновић, чувар мреже рођен 2007. године, и у конкуренцији са три године старијим фудбалерима, као убедљиво најмлађи актер на терену, показао да је велика будућност нашег клуба.

Рођени Краљевчанин је летос стигао у наш клуб, а добродошлицу му је пожелео капитен Црвене звезде – Милан Борјан. Демонстрирао је Миладиновић раскошан таленат још када је бранио за годину дана старију селекцију на пријатељском мечу против Краснодара, а јуче, упркос томе што је примио два гола у победи Графичара над Радом (3:2), имао је неколико запажених интервенција, пре све што се тиче правовременог излетања и праћења игре.

Миладиновић који иначе брани за пионирску селекцију Графичара коју са клупе предводи Милорад Вилотић, тим који је најмлађи у лиги, а броји много талената од којих се много очекује, истиче да је пресрећан што се нашао у прилици да чува мрежу три године старијим фудбалерима.

Кад ми је јављено да дођем на тренинг кадета Графичара, био сам веома узбуђен. Ипак су то све три године старији фудбалери, али ниједног тренутка, па ни када сам стао међу стативе се нисам уплашио. Не познајем страх. Жао ми је што нисам успео да сачувам мрежу на утакмици, али први гол је био одлично изведен пенал, а други сјајан ударац са дистанце који је ишао у рашље – почео је Миладиновић.

Иако је одушевио и тренера Николу Ђуровића, као и Милоша Петровића, задуженог за рад са голманима, Миладиновић сматра да може боље.

– Знам да могу боље. У суштини то увек мислим. Добио сам похвале, али увек тежим ка напретку. Надам се да ћу у будућности имати још прилика да се покажем у конкуренцији старијих. Данас је најбитније што смо победили, али жалим за примљеним головима.

Као узора истиће Милана Борјана.

Желим да једног дана браним у првом тиму Црвене звезде и да понесем капитенску траку, баш као мој идол Милан Борјан. Сећам се када сам дошао у клуб, он ми је међу првима пожелео добродошлицу и то ми је много значило – рекао је чувар мреже рођен 2007. године.

Претходни текстЦрвено-беле без сета у Лајковцу
Следећи текстОбрадовић: Химки је комплетан и жељан победе, имамо и ми адуте