Звезда декласирала Палилулу и освојила Куп Србије за играчице до 18 година

54

Ватерполисткиње Црвене звезде рођене 2003. године и касније освојиле су Куп Србије, пошто су на финалном турниру у Обреновцу биле убедљиве најпре против Војводине (22:12), а потом и против Палилуле (24:8).

Звезда је водила од почетка меча, али је после осам минута резултат био 4:3. Палилула је изједначила на 4:4 почетком другог периода и парирала је још свега неколико минута, а потом су се црвено-беле резултатски одвојиле великом серијом 5:0 и на полувреме су отишле са вођством од 11:6.

У наставку је екипа Драгане Ивковић одржавала пет голова разлике, да би у последњих осам минута Звезда демонстрирала силу, постигла десет голова у низу и тријумфовала резултатом 24:8.

Најефикасније су биле Татјана Теодоровић и Јована Тодоровски са по пет голова, док је Тијана Лукић додала четири, Јана Лујић је постигла три, а по два пута стрелци су били Ива Лујић и Андреа Гашић. Анастасија Корени, Тара Пејчић и Невена Усејновски су по једном биле прецизне. На другој страни расположена и ефикасна била је Ана Андрејић са шест голова.

Друго место је припало Палилули, која је била боља од Војводине 14:13.

Црвена звезда – Палилула 24:8 (4:3, 7:3, 3:2, 10:0)
Црвена звезда: Атанасијевић, Пејчић 1, Ј. Лујић 3, Шарац, И. Лујић 2, Тодоровић, Тодоровски 5, Усејновски 1, Лукић 4, Теодоровић 5, Гашић 2, Зелић, Корени 1. Тренер: Драгана Ивковић.

Палилула: Кулић, Андрејић 6, Ј. Васић, Бачић, К. Трмчић, М. Васић, Ребић, Милићевић, А. Трмчић, Ристич, Трбинос, Ђорђевић, Бакић, Димитријевић. Тренер: Никола Вујадиновић.

Претходни текстРудар – Црвена звезда 34:28 (19:15)
Следећи текстСедмица Звезде против Земуна