Рудар – Црвена звезда 34:28 (19:15)

19

Пораз рукометаша Црвене звезде у Костолцу, од домаћег Рудара, резултатом 34:28 (19:15).

Осим самог почетка изабраници Жикице Милосављевића су на моменте приказивали игру која би могла да доведе до позитивног исхода. Нажалост, грешака је било много више. Највише је фалила вера у себе, као и онај инат својствен Звездиним екипама, које недопуштају противнику да их савлада.

Међутим, ове вечери у Костолцу, рукометаши су се препустили току утакмице. Добро су почели, али затим пустили низ воду и кренули да стигну добар повратак. Нису очекивали притоке. Добар старт и неколико прилика да се резултатски одлепи Звезда није успела да материјализује, што је мотивисани противник искористио да већ до 15.минута има предност од седам голова предности захваљујући серији од шест везаних голова.

Велики напор и енергију су уложили црвено-бели да се врате у меч, да спасу утакмицу већ у првом полувремену, и успели су у томе серијом 4:0 везаним головима Ивана Хорвата и Николе Богојевића, (15:14). Међутим, нису задржали концентрацију, па су олако испустили оно што су тешко стекли, а Ђукић је нешто пре сирене за крај првог дела игре погодио небрањени део мреже за 19:15.

Нису успели у наставку црвено-бели да озбиљније угрозе вођство домаћина, Рудар је имао предност од три до четири гола, а у другој половини другог полувремена и повисио предност. Вукашин Поповић је на крају поставио коначан резултат, превисок, 34:28.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Никола Богојевић са 6 голова, по 4 су постигли Виктор Матичић и Мирко Ђуровић.

Рудар је задржао максималан учинак након три кола, а ово је била трећа узастопна победа Костолчана против Црвене звезде, односно, пета заредом на свом терену. Црвена звезда није славила у Костолцу четири године.

Звезда у наредном колу дочекује Шамот у „Шумицама“.

Костолац, хала: СЦ „Костолац“. Без гледалаца. Судије: Горан Ковач (Косовска Митровица), Горан Милосављевић (Звечан). Искључења: Рудар 4, Црвена звезда 10 минута. Седмерци: Рудар 6(6), Црвена звезда 4(4).

РУДАР: Д.Димитријевић, Мурина, Мердовић, Беговић, Тица 4, Панић, Ристић 2, Вуковић, Чекић, Ђукић 2, Станковић, В.Димитријевић 4, Милошевић 6, Недељков 3, Татари, Недељковић 13(6). Тренер: Драган Ајдачић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 4, Хорват 2, Ковачевић 2, Лазић 1, Богојевић 6, Тодоровић 1, Јовић, Мајес 3, Рајичевић 1, Јелић, Димић, Поповић 3, Матичић 4(4), Благојевић 1, Брети. Тренер: Жикица Милосављевић