Реми у вечитом дербију

43

Ремизирали су фудбалери Црвене звезде у оквиру 11. кола Суперлиге Србије у мечу са Партизаном. Резултат је био 1:1, а гол за наш тим постигао је Александар Катаи у 75. минуту.

Партизан – Црвена звезда 1:1 (1:0)

Стадион: „ФК Партизан“.

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Стевановић у 5. минуту за Партизан, а Катаи у 75. минуту (из једанаестерца) за Црвену звезду.

Партизан: В. Стојковић, Миљковић, С. Марковић (од 88. Витас), Бањак, Урошевић, Зђелар, Натхо (од 62. Смиљанић), Сума (од 15. Л. Марковић), Јојић (од 88. Обрадовић), Стевановић (од 62. Лутовац), Асано.

Резерве: Стевановић, Вујачић, Витас, Остојић, Обрадовић, Смиљанић, Д. Стојковић, Павловић, Лутовац, Л. Марковић, Штулић.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић (од 69. Гајић), Ераковић, Дегенек, Родић, Саного, Николић, Бен (од 69. Павков), Гаврић (од 46. Спиридоновић), Катаи (од 90. Петровић), Фалћинели (од 84. Вукановић).

Резерве: Поповић, Гајић, Милуновић, Панков, Хајдин, Петровић, Симић, Спиридоновић, Вукановић, Павков, Крстовић.

Жути картони: Остојић, Јојић, Л. Марковић (Партизан), Гобељић, Гајић, Дегенек, Ераковић, Саного, Катаи, Фалћинели, Павков (Црвена звезда).

Црвени картон: Саного (Црвена звезда).

Актери су на терен изашли носећи мајице „За Анику – СМС 858 на 3030“, пружившки подршку за лечење двогодишњој девојчици Аники Марић, чиме је послата сјајна порука пред почетак „највеће“ утакмице у српском фудбалу. О томе колико Дејан Станковић верује младим играчима, говори чињеница да је на терен извео три „бонус“ фудбалера – три Звездина детета.

Високо су изашли фудбалери нашег тима и већ у уводних пет минута претили чувару мреже домаћих. Прво је Гаврић прошао у трећем минуту по десном боку и покушао да упосли Фалћинелија, а потом је Николић искоса са леве стране покушао спољним делом стопала да изненади Стојковића, али се резултат није променио. Ипак, стигао је вечити ривал до предности у петом минуту када је Стевановић погодио мрежу Борјана.

Настојали су фудбалери нашег тима да дођу до поравнања. Прво је Родић прошао по левом боку и оштро центрирао на Бена испред кога је интервенисао Бањак, а потом су после корнера, чак три фудбалера нашег тима покушала – Николић, Фалћинели, па Дегенек, али нисмо дошли до изједначења у 15. минуту. Слалом Катаија уследио је минут касније, предриблао је двојицу фудбалера и ушао у казнени простор са леве стране, чак надмудрио и Стојковића, али је Урошевић отклонио опасност после паса у петерац.

Играо се 26. минут када је Катаи послао дубинску лопту за Фалћинелија, али га је она ударила у леђа и отежала му пријем, што је искористио голман Партизана и први стигао до лопте. Претили су фудбалери нашег тима, феноменалну шансу имао је Фалћинели у 45. минуту после центаршута Катаија из слободног ударца, али је ударац главом италијанског нападача завршио тик поред стативе. У међувремену је и Марковић сјајно прошао, али га је Ераковић стигао и отежао му да заврши акцију бољим ударцем, па се на одмор отишло са голом предности за ривала.

Станковић је прву измену направио већ на старту другог дела игре, па је на терен ушао Спиридоновић уместо Гаврића. Могли су до изједначења да дођу фудбалери нашег тима у 52. минуту, али је Гобељић погодио стативу, иако се нашао у веома изгледној позицији. Потом је и сјајну акцију из 58. минута, Катаи завршио волеј-ударцем када је шутирао преко гола, а Бен је пре тога сјајно центрирао.

Ређали су се опасни напади изабраника Дејана Станковића, а Јојић је у 75. минуту непрописно, у казненом простору, зауставио Санога. Одговорност је преузео Александар Катаи и рутински погодио мрежу ривала са беле тачке, а наш тим је стигао до изједначења. Станковић је неколико минута пре тога указао шансу Гајићу и Павкову, а прилику је пружио и Вукановићу и Петровићу. Настојали су наши фудбалери да дођу до читавог плена до краја меча, али је утакмица завршена резултатом 1:1, с тим да је у зауставном времену наш тим остао са играчем мање, јер је Саного добио други жути картон.

Претходни текстСедмица Звезде против Земуна
Следећи текстСтанковић: Могли смо више