Иза југа Маракане – Станковић и Глушчевић сениори

69

У утакмици између нашег развојног тима Графичара и Колубаре који је завршен резултатом 0:0, прилику да осете барут сениорског фудбала имала су два наша бисера – Никола Станковић и Матија Глушчевић, момци од којих се у Црвеној звезди много очекује.

Момци који су прошле сезоне под командом Марка Неђића освојили Кадетску лигу Србије, већ сада се налазе у сениорским водама. Станковић, рођен 2003. године почео је сезону у омладинцима, али услед сјајних партија у уводним колима, уследио је позив Радомира Коковића. Глушчевић је рођен 2004. године, и упркос томе што је у омладинцима Графичара био најмлађи, деловао је незаустављиво под тенерском палицом Дејана Симића и правио разлику у конкуренцији са две или три године старијим фудбалерима.

Интересантно је да су оба фудбалера дошла у Црвену звезду из краљевачког Аполона који је наш регионални центар. Станковић се најбоље сналази на позицији централног везног, краси га одличан пас, интелигенција, способност да диктира темпо игре, као и невероватна упорност где гледаоци имају утисак да је током читавог меча „у спринту“.

Срећан сам што сам рано дебитовао у сениорском фудбалу. Ипак, не планирам да се зауставим на овоме, већ желим да будем што преданији обавезама, из дана у дан, како бих једног дана остварио сан, а то је да заиграм у највећем клубу на овим просторима, у Црвеној звезди. Недостају ми саиграчи из омладинаца, много тога смо прошли заједно, али полако се привикавам на дрес Графичара и верујем да ћу бити све бољи – рекао је Станковић.

Глушчевић је убојит са позиције левог крила, красе га феноменалне физичке предиспозиције и брзина којом прави предност над чуварима, као и сјајан дриблинг када лицем напада противника.

Велика је част дебитовати са шеснаест година у сениорском фудбалу и желео бих да се захвалим стручном штабу на указаном поверењу. Имам много простора да напредујем у средини каква је Графичар и радујем се сваком новом тренингу. Што се амбиција тиче, оне су највише, желимо да у наставку сезоне будемо бољи из меча у меч и да на крају успемо да обезбедимо пласман у Суперлигу – рекао је Глушчевић.

Верујемо да ће оба младића ускоро дебитовати и у црвено-белом дресу.

Претходни текстПанков разговарао са ђацима из Бијељине
Следећи текстОбилић – Црвена звезда 30:29, после седмераца