Обилић – Црвена звезда 30:29, после седмераца

120

Рукометаши Црвене звезде поражени су у четвртфиналу Купа „Бранислав Покрајац“ регион Београд, група Центар после велике борбе и седмераца од Обилића, јер након 60 минута игре није било победника – 27:27, после седмераца 3:2.

Звезда је тако одмах на старту платила цех специфичног система такмичења и сезоне пред нама, па ће се окренути обавезама у Аркус лиги.

На Бањици је недостајала само публика. Виђена је велика борба, Звезда је имала предност током утакмице, Обилић се враћао и користио то што су црвено-бели имали чак 20 искључења, наспрам два минута на другој страни. На крају Хорват је донео седмерце поготком са девет метара на истеку времена, а након пенал серије је био успешнији противник.

У првом полувремену истакли су се голмани, Дражић на једној и Јелић на другој страни. Почетну предност од два гола (1:3, 5.минут) изабраници Жикице Милосављевића су одржавали до самог финиша првог полувремена, када је Обилић серијом 3:0 преокренуо резултат и са 14:13 отишао на одмор.

И у наставку се Звезда брзо вратила меч, преузела вођство, али и испустила јер је веома често имала играча мање, па смо гледали веома завршницу. Обилић је имао 25:23, Звезда изједначила, да би Кнежевић нешто мање од 30 секунди пре краја донео пол позицију свом тиму за победу, (27:26). Жикица Милосављевић је затражио тајм-аут, а Иван Хорват и поред „фластера“ и пресинга заустављен прекршајем. Уследио је „деветерац“ и гол, лопта се од блока одбила, променила правац и завршила у мрежи за 27:27, што је донело седмерце.

У првој серији нису били прецизни Рајичевић и Савић, а у другој Богојевић и Топаловић. Хорват је био први прецизан са седам метара, Ивошевић је узвратио, да би у четвртој серији Матичић погодио пречку, а Милутиновић мрежу. У одлучујућој петој серији, Ђуровић је погодио, али и Жујовић, који је донео свом тиму пролаз у наредну рунду, 30:29.

Црвену звезду у суботу очекује дуел 3.кола Аркус лиге у Костолцу, против лидера Рудара.

ОБИЛИЋ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 27:27 (14:14), после седмераца 30:29 (3:2)

Београд, хала: УСЦ ”Вождовац”. Гледалаца: Без публике. Судије: Величковић (Умчари), Илић (Београд). Искључења: Oбилић 2, Црвена звезда 20 минута. Седмерци: Обилић 4(2), Црвена звезда 2(2).

OБИЛИЋ: Жујовић 5, У. Савић 1, Подрашчић 3, Топаловић 5 (1), Једоксић, Јовановић, Н. Савић 4, Дражић, Кнежевић 2, Дотлић 1, Станисављевић 3, Милутиновић 2 (1), Алчаковић, Ђорђевић, Тасић, Ивошевић 1. Тренер: Данијел Петковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 5, Хорват 2, Благојевић, Лазић 3, Мајес 2, Рајичевић 3(1), Јелић, Поповић, Богојевић 2, Брети, Матичић 5 (1), Љубојевић 2, Тодоровић 2, Ковачевић 1. Тренер: Жикица Милосављевић.

Претходни текстИза југа Маракане – Станковић и Глушчевић сениори
Следећи текстТри злата, три сребра и бронза за црвено-беле на Првенству Србије