Црвено-бели спремни за Француску

41

Кошаркаши Црвене звезде мтс дан након пораза од Жалгириса у очекивано тешкој и борбеној евролигашкој утакмици, припремају се за меч 4.кола са француским Асвелом у Лиону.

Утакмица се игра у четвртак од 20.45. часова у дворани „Астробал“ у Лиону, а екипа Црвене звезде мтс путује у Француску у поподневним часовима, након тренинга у хали „Александар Николић“ и заједничког ручка. Као и након Басконије, због згуснутог распореда и бројних утакмица, времена за велику анализу претходног дуела нема, мислима су сви окренути наредном изазову, а то је шампион Француске који је током претходних дана имао попут екипа Зенита, Химкија, ЦСКА, Барселоне… доста проблема са позитивним тестовима играча и стручног штаба на Ковид 19.

Ипак, све мисли црвено-белих су усмерене на терен и утакмицу:

– Спремамо се, тренирали смо и путујемо у Лион. Утакмица коју је уторак требало да одиграју није одиграна, да ли ћемо ми да играмо или нећемо… није на нама, припремамо се за четвртак и то гостовање. Постоји тензија те врсте, да ли је неко ко је био у присуству играча који су имали корону такође добио вирус. Да ли ћеш да размишљаш да ли ћеш да се заразиш па да имаш другачији наступ… Не знам, то је питање за друге људе. Ако се све буде одвијало нормално и ако будемо добили савет да идемо да играмо, нормално да ћемо да се понашамо професионално и да ћемо да одемо тамо да играмо.

Дејан Давидовац:

Генерално дупло коло је физички захтевно, и тако је свим клубовима. Нећемо имати довољно времена да се припремимо адекватно, али не треба да обраћамо пажњу јер тако је свима. Очекујем сигурно физички тешку утакмицу, француски тимови су познати по томе, мораћемо да уложимо додатну енергију, да будемо борбени, али и да паметније решавамо неке ситуације на терену. Очекује нас тежак посао, али у овом такмичењу не постоји лака утакмица. Припремићемо се максимално колико је могуће и идемо тамо да покушамо да направимо добар резултат – рекао је Давидовац пред пут у Француску.

Екипа Црвене звезде мтс након пута у Лион, у наредном колу дочекаће екипу ЦСКА у хали „Александар Николић“ а пре тога на истом месту у недељу одиграће и дерби 3.кола АБА лиге са екипом Морнара из Бара.

Претходни текстЧеститке Ањи
Следећи текстЗвезда поделила сезонске медицинарима КБЦ Звездара