Пораз Црвене звезде у неизвесној утакмици од Жалгириса

40

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Жалгириса у Београду са 75:69 (19:19, 14:20, 27:23, 9:13) у мечу 3. кола Евролиге.

Меч је одигран у празној хали “Александар Николић” а најефикаснији код црвено-белих био је Џордан Лојд са 19 поена.

Екипа Црвене звезде мтс прекинула је низ од три победе у свим такмичењима, а већ у среду путује у Лион на меч 4.кола против АСВЕЛ-а.

Екипа Црвене звезде мтс одлично је отворила утакмица и повела са 9-2 и 11-4, али је изузетно уигран састав из Каунаса реаговао средином деонице, показао да и ове сезоне има велики квалитет и резултатски стигао црвено-беле за коначних 19-19 након 10 минута игре.

Домаћи су одлично отворили утакмицу, нарочито у одбрани и врло лако су стекли +7.Након тројке Лојда на старту друге четвртине изгледало је да ће Црвена звезда наставити у истом ритму, али је Жалгирис сваки лоше организован напад и уз бољи скок преузела вођство до +7 а прво полувреме завршено је резултатом 33:39.

Деловало је да су црвено-бели у тим тренуцима повратили ритам, међутим, проблеми на обе стране терена, пре свега са организацијом напада и дефанзивним скоковима, наставили су се.

Реакција након полувремена била је изванредна, за само два минута игре, на крилима Дејана Давидовца и Огњена Добрића преокренули су резултат.

Жалгирис је држао резулзтатски прикључак и тројком ушао уз минимално вођство у последњу деоницу: 62- 60.

У последњој деоници уследио је велики пад у нападу, црвено-бели нису имали решења, убацили су само два поена за 7 минута, а након предности гостију 69:62 серијом 5-0 ипак успели да уведу утакмицу у драматичну завршницу, у којој нису имали снаге за преокрет након брзоплетих решења у нападу. Жалгирис је мирном пенал завршницом добио меч ис а максималних 3-0 (сва три меча на гостовању) путује у Каунас на меч са Анадолу Ефесом.

Тренер Саша Обрадовић:

Морамо да кажемо да је Жалгирис заслужио да победи. Били су снажнији и стрпљивији, урадио је оно што је хтео. Морали смо да будемо паметнији, узимали смо лоше шутеве. Нисам срећан како смо одиграли и морамо да научимо из тога. Када погледаш резултат и број поена, морали смо боље да бранимо пик-ен-рол. Без организације били смо у нападу, нисмо били психички скроз у игри. Не може на крају да ти неко покаже како се добијају утакмице, са слободних бацања. Тако велике екипе побеђује мање. Кад си у бонусу онда покушаваш из рекета да постигнеш скок – закључио је тренер црвено-белих.

Црвена звезда: Хол 9, Волден 11, Лојд 19, Давидовац 11, Лазић 2, Рит 2, Добрић 3, Симоновић 2, Јагодић-Куриџа 2, Кузмић 8.

Жалгирис: Валкуп 9, Лекавичијус 16, Хејс 8, Јанкунас 4, Милакнис 0, Гебен 5, Рубит 8, Јокубаитис 9, Вастурија 5, Григонис 8, Ловерњ 12.

Екипа Црвене звезде мтс већ у среду у јутарњим часовима путује у Француску на меч 4.кола са Асвелом који је на програму у четвртак.

Претходни текстЗвездин најефикаснији старт
Следећи текстЧеститке Ањи