Звездин најефикаснији старт

32

Изабраници Дејана Станковића на феноменалан начин започели су сезону 2020/2021 остваривши десет победа у исто толико одиграних утакмица и постигнута 34 гола, што је најбољи старт од осамостаљења наше државе.

Црвено-бели момци успели су да обезбеде пласман у групну фазу Лиге Европе, међутим то није једино такмичење у ком су изабраници Дејана Станковића показали квалитет. Да на сваку следећу утакмицу наши момци гледају као најважнију, било да се ради о првенству и европском мечу, најбоље се показало ове сезоне.

Шефа стручног штаба нашег клуба Дејана Станковића и његове сараднике може да радује чињеница да су црвено-бели момци остали непоражени пре одласка на репрезентитвну паузу, уз остварених десет победа и просек од 3,4 одсто гола по мечу. Управо тај проценат је најбољи откако се игра Суперлига Србије, што довољно говори о ефикасности и сарадњи наших првотимаца на терену.

Уколико се просек постигнутих голова у првих десет кола по утакмици из ове године упореди са сезоном 2007/08 када је наш тим бележио просек од 1,3 одсто гола по мечу у првих десет утакмица, тај податак додатно добија на значају. Резултат из прве сезоне од осамостељања наше државе поновио се и у сезонама 2010/11 и 2014/15.

У сезони 2016/17 наш тим је био најближи тренутном просеку од 3,4 одсто, када су црвено-бели у првих десет кола постизали тачно три гола по утакмици. У претходне три године забележен је значајан раст у односу на прве године од оснивања Суперлиге Србије. Момци које је са клупе предводио Владан Милојевић постизали су више од два гола у просеку по утакмици, тачније у првих десет мечева у сезони 2017/18 по 2,3 гола, наредне године у просеку по 2,8 гола, док су претходне сезоне наши првотимци постизали у просеку по 2,1 гола по мечу.

Прво место на табели Суперлиге Србије и игра коју првотимци Црвене звезде приказују и више него радује све навијаче нашег клуба, међутим још једна чињеница због које сви заљубљеници у црвено-беле боје могу бити задовољни јесте разноврсност стрелаца. Додатан разлог за задовољство је чињеница да су изабраници Дејана Станковића само на једној утакмици постигли мање од три гола и то на гостовању против Пролетера.

Већ наредна утакмица коју наши момци играју против вечитог ривала је одлична прилика да наставе феноменалан низ и покажу зашто заузимају прво место на табели Суперлиге Србије.