Црвено-бели убедљиви у Чачку за 2-0 у АБА лиги

56

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су Борац у Чачку са 95:64 (23:13, 23:18, 25:21, 24:12) и још једном добром утакмицом најавили дупло коло Евролиге које их очекује у наредна 4 дана.

Најеефикаснији у екипи Црвене звезде мтс био је поново Џордан Лојд који је за само 15 минута у игри убацио 21 поен, пратили су га Хол са 14 поена и 7 асистенција и Дуоп Рит са 13 поена и 6 скокова.

Црвено-бели су били бољи у свим сегментима игре, у свим четвртинама утакмице и без икаквих проблема су стигли до бодова у утакмици са екипом која је одлично отворила сезону победом у Београду.

Београђани су били доминантни у свим сегментима игре, без проблема су крочили пут ка другом убедљивом тријумфу у регионалном такмичењу, па је Саша Обрадовић искористио могућност да максимално распореди минутажу у екипи и сачува свежину свом тиму пред дупло колу у Евролиги.

Црвена звезда ниједном током утакмице није дозволила одличној шутерској екипи коју са клупе води Марко Мариновић да озбиљније запрети. Већ у финишу прве четвртине било је (23:11), а онда су црвено-бели појачавали ритам а са тиме је и предност расла. Већ у финишу полувремена било је +20 (46:26). Ако је и било дилеме, она је отклоњена већ на старту треће деонице, али су сви играчи којима је тренер Саша Обрадовић указао поверење искористили своје инуте и шансу да се наметну и упишу у листу стрелаца.

Развој догађаја на паркету омогућио је тренеру Обрадовићу да одмори играче кији ће носити велики терет у наредним данима, јер Црвену звезду у наредна 4 дана ичекују две евролигашке утакмице у Београду и Лиону, и онда и недељни дуел АБА лиге са ове сезоне одличном екипом Морнара.

Црвена звезда мтс: Хол 14+7ас, Волден 10, Лојд 21, Давидовац 5, Лазић 3, Рит 13, Раданов 5, Добрић 4, Симоновић 9, Јагодић-Куриџа 7, Симанић 3, Кузмић 1.

Саша Обрадовић, тренер Црвене звезде мтс:
– Ову утакмицу смо узели врло озбиљно. Након победе у Евролиги која је била лепа, дошли смо овде да покажемо да имамо квалитетнији тим. Са великом дозом озбиљности смо ушли у меч и нисмо дозволили Борцу да одигра на начин као што је играо против Партизана. Не неку нашу чврстину нису имали добар одговор. А, ми смо то радили 40 минута и заслужено победили.

Већ у уторак у Београд стиже литвански великан Ђалгирис,а тај меч играће се у хали „Александар Николић“ без присуства публике од 19 часова.

Претходни текстКадеткиње максималним учинком до Јединствене лиге Србије
Следећи текстЗвезда ТВ | Срце звездаша