Други пораз футсалера

98

КМФ Црвена звезда поражен је у првој утакмици 3.кола Прве футсал лиге Србије у Хали спортова „Ранко Жеравица“ од гостију из Врања 2:3 (0:1).

Гости су повели већ у раној фази првог полувремена. Јањић је искористио несмотреност Стојчевског на средини терена, повукао контранапад и у ситуацији на 2 на 1 са Звездиним голманом Радмановићем упослио Трајковића који је спровео лопту у мрежу. То је био и једини гол у првих 20 минута. Звезда је имала иницијативу током целог тока првог полувремена, притискала одбрану гостију, покушавали су капитен Перић и Давор Поповић, али без великих шанси.

Црвено-бели су наставили са нападима и у наствку меча, али су гости први имали велику прилику. Определила се екипа из Врања да из контранапада вреба своју шансу, и то дочекала након још једне грешке Звездиних футсалера, али је Трајковић овог пута погодио стативу. Звезда је успела да пробије чврсту одбрану гостију и конкретизује иницијативу у 28.минуту. После лепе комбинације Стојчевског и Перића, Стојчевски је прошао и упослио Милосављевића, који постиже првенац за 1:1.

Деловало је у тим тренуцима да ће Звезда успети да сломи „тврд орах“, и имала је велику прилику за преокрет, Бојан Поповић је идеално упослио Давора Поповића, али је статива била савезник екипе из Врања. Имали су изабраници Милоша Алиловића још две прилике, Станојевић је пресекао напад Врања, али за тренутак каснио у одигравању ка Боснићу испред гола противника у контранападу. Капитен Перић је имао прекид, лопта је завршила тик изнад пречке.

Нажалост, Звездини промашаји су сурово кажњени. У 33.минуту, после ударца из угла, Марјановић се лепо снашао и одложио Алексићу који је поново довео своју екипу у вођство. Звезда је затим ризиковала, покушала са пет пет играча у пољу и у јеку напада Трајковић је са своје половине погодио празан гол шампиона Србије за 1:3. Одмах је у следећем нападу Милосављевић смањио на 2:3 и Звезди је остало нешто више од минута да избегне пораз.

Имали су прилике капитен Перић и Станојевић, али се истакао голман Тасић и сачувао победу свом тиму.

Црвена звезда у наредном колу гостује екипи Нове Пазове.

Црвена звезда – Врање 2:3 (0:1)

Београд, дворана: Хала спортова „Ранко Жеравица“. Без гледалацаСудије: Благоје Мијаиловић, Марјан Сарка, Марко Мајсторовић. Стрелци: 0:1 Трајковић у 4, 1:1 Милосављевић у 28, 1:2 Алексић у 35, 1:3 Трајковић у 38, 2:3 Милосављевић у 38. Жути картони: Д.Поповић (Црвена звезда), Милосављевић, Стојановић, Алексић (Врање).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: РАДМАНОВИЋ, ПЕРИЋ, Д.ПОПОВИЋ, СТОЈЧЕВСКИ, СТАНОЈЕВИЋ, Вулић, Сарић, Маринковић, Боснић, Б.Поповић, Копања, Милосављевић.

ВРАЊЕ: М.ТАСИЋ, ЈАЊИЋ, АЛЕКСИЋ, Д.ТАСИЋ, ТРАЈКОВИЋ, М.Николић, Крстић, Стојановић, Милосављевић, П.Николић, Марјановић, Стојковић.

Претходни текстЗвезда почела поделу сезонских здравственим радницима
Следећи текстБачанин међу најталентованијим играчима света