Бачанин међу најталентованијим играчима света

85

Британски лист „Гардијан“ објавио је листу 60 најталентованијих младих фудбалера рођених 2003. године међу којима је и наш офанзивац Матеја Бачанин, који носи дрес омладинске селекције.

Момак са којим је Црвена звезда пре две недеље продужила уговор и тиме показала да озбиљно рачуна на њега, поновио је успех Дејана Јовељића, који се пре четири године нашао на „Гардијановој“ листи. О Бачанину су аутори текста рекли:

“ Када будете слушали о Бачанину, а велике су шансе да хоћете, највише ће се говорити о његовом изгледу и о томе да је „Звездин плавокоси Меси“, док га други пореде са легендом клуба Робертом Просинечким. Бачанин оставља утисак изгледом, али и елеганцијом. Брзоноги офанзивни везиста који је потписао професионални уговор са Звездом са свега 15 година, упркос интересовању Барселоне и ПСЖ-а, има способност да диктира темпо на мечу сјајним кретањем и префињеном техником. Често се враћа и на центар игралишта како би прихватио лопту и веома је способан у томе да „побегне“ чувару, као и да креира шансе захваљујући сјајним дриблерским квалитетима и „убитачним“ пасовима. Такође, ту је и присуство у дефанзиви, где му дугачке ноге помажу у заустављању противничких напада. Играо је Лигу шампиона за младе са 16 година и тренутно је у омладинцима Црвене звезде, а очекује се да би могао и да дебитује за сениорски тим до краја сезоне.“

Матеја Бачанин је рођен 22. септембра 2003. године у Смедереву, а у Црвеној звезди је већ осам година. Ове сезоне је већ постигао девет погодака за наш омладински тим, а истиче да му оваква признања годе.

Мотивишу ме признања. Много је сјајних играча рођених 2003. године, како у Србији, тако и шире, и наћи се на тој листи међу 60 имена и представљати Црвену звезду је заиста велика ствар. Трудићу се да будем још бољи, да превасходно допринесем освајању Омладинске лиге Србије, да будемо као тим што запаженији у Европи, те да и остварим мој највећи сан, а то је деби за први тим. Ствари попут ових ме заиста мотивишу да наставим да тренирам вредно и не одустајем – рекао је Бачанин.

Претходни текстДруги пораз футсалера
Следећи текстЗвезда не греши у пасу, 91 одсто успешности