АБА: Црвена звезда мтс убедљива у Загребу

61

Кошаркаши Црвене звезде мтс стартовали су у новој сезони АБА лиге јтд победом над Цибоном у Загребу резултатом 104:66 (33:11, 31:17, 20:15, 20:23)

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс били су Волден са 19 и Рит са 17 поена.

Пред неколико стотина гледалаца (улаз у дворану Дражен Петровић био је дозвољен у ограниченом капацитету због пандемије Ковид-19) црвено-бели су хватали ритам уводна три минута (вођство 4-2) а онда су кренули у кошаркашки стампедо који није стао до краја полувремена.

Погађали су прво Лазић, па Лојд, Волден, Рит, Симоновић, Црвена звезда је погађала из свих позиција, изузето агресивном одбраном затварала све пролазе и прилазе кошу, па је већ након прве деонице било огромних 33-11 за црвено-беле, након тројке Волдена уз звук сиене

Ни наставак није донео никакве промене на паркету, већ у 15.минуту Црвена звезда је убацила и свој 50. поен на утакмици, смењивали су се шутеви са дистанце, атрактивни продори Лојда и Волдена, солидну епизоду одиграо је и Рит, а прво полувреме окончано је као и прва деоница тројком овога пута Лојда за огромних 64:28.

Већ тада је било јасно да бодови одлазе у Београд,а након две четвртине Лојд је убацио 15, Волден 12 поена, Рит 8, а практично сви играчи уписали су се у листу стрелаца… Црвена звезда је шутирала сјајних 12-9 зуа три поена након првог полувремена и доминирала у свим сегментима игре.

Друго полувреме није донело никаква узбуђења, пошто је практично све било решено резултатски, ротам је очекивано опао, а за црвено-беле су махом погађали Давидовац (две тројке) и Рит, па се на последњи одмор пред четврту четвртину отишло са огромних + 36 за Црвену звезду.

У последњој деоници сви играчи Црвене звезде који су се нашли у протоколу изашли су на паркет, а на крају су црвено-бели рутински привели меч крају и славили са 38 поена разлике.

КК Црвена звезда мтс:
Хол 3+9ас, Волден 19, Лојд 15, Давидовац 11, Лазић 5, Рит 17+6ск, Раданов, Добрић 5, Симоновић 8, Јагодић-Куриџа 10, Симанић 9, Кузмић 2.

Причали смо након Турске, да у односу на прву евролигашку утакмицу направимо другачији приступ овом мечу. Квалитет је дошао до изражаја на свим позицијама од првог минута против Цибоне, и победа није долазила у питање. Респектујемо свакога, сваку екипу па смо и Цибону. Видео сам их против Задра, врло солидно изадње су имали. Али, знали смо шта треба да радимо, знали смо да се тешко носе са притиском, са физичком игром. Добро је да смо победили, и да смо победили на овај начин, сагорели смо у жељи на првој утакмици… – рекао је тренер Црвене звезде Саша Обрадовић на конференцији за новинаре у Загребу.

Упитан како види све проблеме, и како ће се регионална лига носити са пандемијом вируса Ковид-19, први тренер цврено-белих је одговорио:

За све је исто, нажалост, највише губи спорт, али изузетно је важно да се игра – не по цену живота, али ако треба да се игра на други начин попут ових балона… Морамо да играмо, да не престајемо, живот је најважнији, али балони су показали да се може и тако, ако је то модел, али не смемо да имамо паузу као претходне сезоне – рекао је Обрадовић.

Одмах по завршетку утакмице црвено-бели су кренули пут Београда,а већ у уторак почињу припреме за прву евролигашку утакмицу у Београду (петак 19 часова, хала Александар Николић) против екипе ТД Сyстемс Баскониа.

У наредном колу АБА лиге јтд, Црвена звезда мтс поново гостује екипи Борца у Чачку (недеља 17 часова).

Претходни текстЗвездаши у хуманитарној мисији
Следећи текстЗвезда игра за десетку