Звезда игра за десетку

56

Фудбалери Црвене звезде, у недељи за нама, остварили су тријумф над крушевачким Напретком резултатом 3:0 и тако дошли до 10. узастопне победе ове сезоне у националном шампионату што до сада, откако се игра Суперлига, ниједном није пошло за руком црвено-белима.

Изабраници Дејана Станковића нижу успех за успехом. После пласмана у групну фазу европских такмичења четврту годину заредом, Звездин тим је наставио да „цепа“ противничке мреже и да осваја бодове у Суперлиги. Тријумф над Напретком имао је још једну велику важност. Наиме, Црвена звезда је десетом узаступном победу у првих 10. кола дошла до новог рекорда, јер смо у првих десет рунди забележили максималних 30 освојених бодова уз гол разлику 34:3 у корист нашег тима.

И поред густог распореда и каснијег почетка националног шампионата, услед пандемије корона вируса, Црвена звезда је успела да оствари резултат за понос свих звездаша. Све је почело 1. августа када је са Маракане испраћен Нови Пазар резултатом 3:0. Голове на премијерном мечу нове сезоне постигли су Срђан Спиридоновић, Мирко Иванић и Милош Вулић. Истим резултатом већ у 2. колу победили смо Раднички из Ниша, а тај тријумф обезбедили су Вељко Николић, Срђан Спиридоновић и Александар Катаи.

На првом гостовању у новој сезони Црвена звезда је победила Мачву у Шапцу поново резултатом 3:0, а стрелци су били Никола Крстовић, Вељко Николић и Милош Вулић. Уследио је меч 4. кола, када је на Маракану дошла екипа која претендује да буде у самом врху табеле – Спартак из Суботице. Међутим, у веома занимљивом мечу, црвено-бели су заслужено тријумфовали резултатом 3:2. Поготке на овој утакмици постигли су Ел Фарду Бен (два пута) и Антонио Томане.

У 5. колу Суперлиге гостовали смо Пролетеру у Новом Саду, где је чета Дејана Станковића победила резултатом 1:0 захваљујући голом из слободног ударца у реализацији Ел Фарду Бена. Већ у наредном колу, црвено-бели су се вратили на веома ефикасан „режим“. Шесто коло и победа резултатом 5:0 над ТСЦ-ом, тимом који је играо квалификације за Лигу Европе, само је наговестила како ће Звезда играти ове сезоне. Голове на овом мечу дали су Александар Катаи (хет-трик), Жељко Гаврић и Мирко Иванић. Нису навијачи, који прате наш тим крај малих екрана, дуго чекали на нови тријумф. У 7. колу савладана је екипа Чукаричког на Бановом брду резултатом 3:1, а нову победу црвено-белима донели су Немања Милуновић, Мирко Иванић и Гелор Канга.

Да ћемо ове сезоне гледати много лепих и атрактивних голова, наши момци су нам показали у утакмици 8. кола Суперлиге против Вождовца. Екипа са Душановца испраћена је са шест голова у мрежи, а њих су постигли Дијего Фалћинели (два пута), Жељко Гаврић, Вељко Николић, Мирко Иванић и Милан Павков. Ново гостовање донело је и нову радост Звездиним снагама. У Лучанима, против увек неугодне Младости, Звезда је забелележила и девету узастопну победу резултатом 4:0, а голове на овом мечу су постигли Жељко Гаврић, Александар Катаи, Дијего Фалћинели и Радован Панков.

Рекордну, десету узастопну победу и максималан учинка ове сезоне, црвено-бели остварили су протеклог викенда против Напретка на Маракани. Већ у 45. секудни Дијего Фалћинели затресао је мрежу Чарапана, а у наставку са два гола тријумф је крунисао Мирко Иванић. Сјајна увертира пред вечити дерби који наш тим очекује по повратку са паузе.

Претходни текстАБА: Црвена звезда мтс убедљива у Загребу
Следећи текстСада је важно