На премијери нове сезоне Црвена звезда у Истанбулу

51

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у четвртак у поподневним часовима за Истанбул, где их у петак очекује старт нове сезоне и утакмица првог кола Евролиге са екипом Фенербахче Беко.

Утакмица у „Улкер Спорт Хал“ игра се у петак од 19.45 часова.

Екипа Фенербахчеа доживела је пуно промена током лета у играчком кадру, и на клупи где је Желимира Обрадовића заменио селектор Србије Игор Кокошков.

За Звездаше најзвучније име које је стигло у Истанбул је свакако Лоренцо Браун прошле сезоне бек Црвене звезде, а осим њега у Фенербахче су пристигли и Дајшон Пјер, Едгарас Улановас, Џастин Хемилтон, Данило Бартел, Еди Џерел…Изузетно снажан састав чије темеље и даље чине играчи који су већ годинама у Истанбулу: Нандо Де Коло, Јан Весели, Мелих Махмутолу, Боби Диксон…

Црвену звезду која путује у Истанбул некомплетна, без Емануела Терија, без евролигашке провере у припремном периоду, очекује тежак посао у првом званиучном наступу након 6 и по месеци од проглашења пандемије вируса Цовид-19.

Тренер КК Црвена звезда мтс Саша Обрадовић:
Очекује нас тешка утакмица, на првом месту и због чињенице да је прва након дуге паузе. Гостујемо озбиљној екипи која је доживела промене између две сезоне. Нема сумње да ће сви желети да ће сви желети да се докажу на премијери, својим навијачима, новом тренеру Игору Кокошкову. Због тих промена формиран је утисак у јавности да је тај тим слабији него прошле сезоне, али то једноставно нема своје упориште у чињеницама. Дошли су одлични играчи, води их одличан тренер, желе као и ми добро да отворе такмичење, и са те стране чека нас изузетно тежак посао. Са друге стране, ми нисмо имали озбиљнију проверу са неким Евролигашем током припремног периода која би нам доста показала за овакву утакмицу, и због тога нам на пример много недостаје онај меч са Ефесом у Анталији. Припремали смо се током лета у новим Ковид околностима, имали смо и тај пех са Ноком, Тери који је стигао као замена није још увек спреман, екипа још увек није формирана. Без обзира на све, желимо да одиграмо добру, борбену утакмицу, чиме би себи дали шансу у Истанбулу да дођемо до резултата – рекао је тренер Саша Обрадовић пред пут у Истанбул.

Капитен Бранко Лазић:
Нови почетак, сада у врло специфичним околностима, без публике, али ипак на гостујућем паркету у Истанбулу. Екипа Фенера јесте доживела бројне промене, али то је из играчког угла, увек додатни мотив за све новопридошле да се покажу на старту. Остали су неки врло важни играчи, почев од Де Колоа и Веселог. Изузетно јака екипа у коју је убачена и нова свежа крв, стигао је селектор Игор Кокошков. Ми смо такође доживели промене, нисмо још уиграни, нисмо ни комплетирани као тим, али очекујем као што увек кажем, да се боримо, држимо договора из свлачионице. Дуга је пауза иза нас, радујемо се почетку такмичења и утакмицама јер смо последњу званичну одиграли још са Макабијем – рекао је капитен црвено-белих.

Екипа Црвене звезде мтс путује у Истанбул у четвртак у поподневним часовима након тренинга који је одрађен у хали “Александар Николић” и заједничког ручка, а одмах по повратку у Београд, следи ново тестирање и путовање у Загреб, где ће Црвена звезда гостовати екипи Цибоне у понедељак.

Претходни текстИза југа Маракане – Влада Димитријевић добио наследника у Звезди
Следећи текстАрарат – Црвена звезда 1:2 (0:1)