Иза југа Маракане – Влада Димитријевић добио наследника у Звезди

100

Данас се навршава тачно 19 година од смрти трагично преминулог фудбалера Црвене звезде – Владе Димитријевића, а на теренима иза југа Маракане, свој први тренинг у црвено-белом дресу одрадио је Вук Караџић – сестрић некада велике наде нашег клуба.

Влада Димитријевић је рођен 30. августа 1981. године у Рашкој, а у локалном ФК Бане је почео да се бави фудбалом, и веома рано, као велики таленат је стигао у Црвену звезду. Прошао је већи део наших млађих категорија у генерацији са Немањом Видићем, Владимиром Дишљенковићем, Александром Луковићем, Славољубом Ђорђевићем… Велике наде су полагане у њега, али му је 1. октобра 2001. године на самом крају тренинга сениорског тима позлило, срушио се на земљу и упркос брзој интервенцији хитне помоћи, преминуо на путу до болнице.

Дечаци рођени 2008. године, које са клупе предводи Урош Урошевић, су претходног викенда учествовали на меморијалном турниру у част Владе Димитријевића, који се одржава у Рашкој. Црвено-бели таленти су такмичење завршили у четвртини финала после пораза од Војводине (1:3), иако су претходно побеђивали бањалучки Борац (3:1) и Вождовац (7:0).

У Владину част основан је и ОФК Влада Димитријевић одакле су у Црвену звезду већ дошли Дарис Каришик, Андрија Максимовић и Реља Премовић, а сигурни смо да ће и током наредних година из Рашке у наш клуб стизати највећи таленти.

Владиним стопама ће наставити и четворогодишњи Вук који је одрадио први тренинг под надзором Огњена Пурића и имаће прилику да у Црвеној звезди испуни и оне снове о којима је маштао његов ујак.

Претходни текстРистић: Недостајаће ми такмичења која су ме испуњавала током моје каријере
Следећи текстНа премијери нове сезоне Црвена звезда у Истанбулу