ТЕНТ-у три бода на Бањици

84

Одбојкашице ТЕНТ-а су у другом колу Суперлиге за одбојкашице савладале Црвену звезду резултатом 3:0 (25:16, 25:22, 25:22).

Утакмицу против гошћи из Обреновца Црвена звезда је почела поставом Симић, Таубнер, Милуновић, Тасић, Родић, Делић и либеро Станковић.

Доста почетне нервозе и грешака је било у редовима Црвене звезде, па је Владисављев покушао са увођењем Ђорђевић, Ашоње и Сајић. Ипак, ТЕНТ је био убедљив и добио први сет са 25:16.

У наставку су се уз Тасић, Родић и Делић у стартној постави нашле Ђорђевић, Ашоња и Сајић. Блок ТЕНТ-а је поново одлично функционисао, а уз неколико сервис грешака наших одбојкашица, предност гошћи је расла. На 5:10 Владисављев је у игру увео Таубнер уместо Ашоње. На 9:16 је уследио тајм аут за Црвену звезду, који као да је покренуо наше девојке. Уследило је неколико добрих напада и блокова и на 14:17 је тренер гостију затражио тајм аут. Уследио је много бољи период игре наших девојака које су се приближиле на 22:24. Ипак, било је касно за преокрет па су Обреновчанке освајањем још једног поена и овај сет завршиле у своју корист.

У трећем сету су девојке у црвено-белим дресовима биле равноправан противник, све док својим грешкама нису дозволиле противницама да се значајније резултатски одвоје. Мешао је Владисављев карте у намери да поремети чврсте Обреновчанке, али оне су биле неумољиве. Царићева, чије је ово било вече, је освојила поен за резултат 21:13. Пробудила се Милуновићева са два успешна напада за 17:22, а потом је Ђорђевићева смечом друге лопте освојила осамнаести поен. Одличним сервисима Таре Таубнер Звезда се приближава на само два поена заостатка и 20:22. Родићева је поново подгрејала наде домаћих одбојкашица са два поена у завршници, али Царићева узвраћа са два успешна напада и ставља тачку на овај сет и меч (22:25).

Најефикаснија у редовима Црвене звезде је била Тара Таубнер са 10 поена, док је у екипи ТЕНТ-а 27 поена освојила Сара Царић.

У трећем колу Црвена звезда гостује екипи Клек-Зрењанин из Зрењанина.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТЕНТ 0:3 (16:25, 22:25, 22:25)

Београд, дворана: УСЦ Вождовац. Судије: Предраг Баланџић и Јован Јовановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 10, Цветковић Т. 1, Родић И. 7, Сајић Н. 5, Милуновић М. 3, Ђорђевић М. 4, Ашоња А., Тасић М. 4, Делић Ј. 9, Станковић К. (либеро), Симић Ј. Нису играле: Вукомановић К., Вучићевић С., Врцељ Т. Тренер: Александар Владисављев

ТЕНТ: Ђуровић С. 7, Јакшић А., Цветковић Ј. 5, Куртагић Х. 4, Малешевић А., Лазић Ј. 9, Царић С. 27, Гочанин Б. (либеро). Нису играле: Исаиловић Т., Сушић М., Пакић С. (либеро), Мијатовић М., Митровић А., Даниловић С. Тренер: Милан Гршић

Претходни текстЗвездаши прикупили 239 јединица крви
Следећи текстСедмица кадета против Бродарца