Седмица кадета против Бродарца

91

Феноменални су били изабраници Срђана Стојчевског у оквиру 10. кола Кадетске лиге Србије и постигли чак седам погодака у дуелу са Бродарцем. По два пута су погађали Давор Ракић, Мирко Николашевић и Јован Шљивић, а дебитантски гол у црвено-белом дресу је постигао Стефан Миладиновић.

Црвена звезда – Бродарац 7:0 (3:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Урош Ржић.

Стрелци: Николашевић у 18. и 80, Шљивић у 30. и 64, Ракић у 31. и 46. и Миладиновић у 90. минуту.

Црвена звезда: Маринковић, Митић (од 81. Савић), Вукичевић, Лековић, Марић (од 81. Стојсављевић), Видојевић, Лолић (од 69. Радоњић), Шљивић (од 81. Светозаревић), Мијатовић, Николашевић (од 81. Миладиновић), Ракић.

Бродарац: Лешњак, Вељовић, Милошевић, Вујетић, Мулић, Живковић (од 51. Костић), Спасојевић (од 62. Стублинчевић), Баришић, Пепић (од 80. Миљевић), Бајић (од 38. Игњатовић), Видовић (од 62. Циврић).

Жути картони: Мијатовић (Црвена звезда), Мулић, Баришић, Пепић (Бродарац).

Имао је Ракић у уводним тренуцима меча две изгледне прилике, оба пута је покушао да пребаци голмана, али је Лешњак успео да предвиди те намере и заустави покушаје нашег нападача. Све време се константно играло на половини Бродарца, а бункер гостију је пробио Мирко Николашевић у 18. минуту који је са двадесетак метара феноменално погодио рашље гола након што се ослободио чувара. Предност је удвостручио Јован Шљивићу 30. минуту, али највеће заслуге за гол иду Ракићу који је и сам могао да заврши акцију, али је несебично асистирао за саиграча, а њему није било тешко да на празан гол пошаље лопту у мрежу. Ипак, није се дуго чекало на Ракићев гол. Свега минут касније после асистенције, феноменално је истрчао између оба штопера Бродарца и рутински матирао Лешњака пославши лопту у други угао.

Наставио је Ракић да прави велике проблеме одбрани Бродарца и у наставку игре. Заврнуо је Митић лопту у 47. минуту на прву стативу, где је феноменално утрчао наш нападач и матирао Лешњака по други пут. Није се ни Шљивић зауставио на једном поготку. Упослио га је запажени Мијатовић у 64. минуту, талентовани везиста је финтом тела избацио чувара и рутински погодио мрежу. Ређали су се голови црвено-белих као на траци, а погодио је поново и Николашевић у 80. минуту. Марић је био тај који је пробио по левом боку и заврнуо лопту у петерац, иза леђа голмана Лешњака који је излетео, а Николашевић је само рутински спровео у мрежу. Тачку на меч поставио је Стефан Миладиновић у 90. минуту. Као и код претходног гола, све је кренуло од дубинског паса Видојевића, а брзоноги Нишлија је изашао пред голмана и поставио коначан резултат.

Претходни текстТЕНТ-у три бода на Бањици
Следећи текстСтанковић: Наставићемо да побеђујемо