Шакота: Кориговали смо неке ствари након првог полувремена

71

Кошаркаши Црвене звезде мтс дошли су до великог брејка у Казању, пошто су победили Зенит 65:58 и забележили седму победу у 16.колу Евролиге!

Након утакмице у којој су црвено-бели тимском игром, изванредном одбраном дозволили ривалу само 18 поена у другом полувремену, своје утиске изнели су тренер Драган Шакота, Били Берон и Лорензо Браун.

Тренер Драган Шакота:
– На полувремену смо доста причали у свлачионици како да коригујемо нашу “пик н рол” одбрану, којом смо у првом делу дозволили нашем ривалу много опција, “шорт ролова” којим су могли да дистрибуирају лопту у страну. Поправили смо нашу одбрану и играли заиста много боље у другом полувремену. Добро смо скакали, заграђивали кош, смањили смо број изгубљених лопти и то је био кључ за ову победу.

Били Берон:
– Добро смо се спремили за ову утакмицу, укључујући и мене, саиграчи су ми веровали, додавали лопту, Лорензо је одиграо добру утакмицу, саиграчи су ми креирали ситуације у којима сам био отворен, и ово је апсолутно тимска победа, целог тима! Кошарка је тимска игра, и врло сам захвалан свим мојим саиграчима!

Лорензо Браун:
Изузетно смо срећни због ове победе, ово је велика тимска победа, цео тим од првог до последњег је уложио напор вечерас. Презадовољни смо што смо дошли до победе и бодова које носимо у Београд – рекао је Лорензо Браун.

Екипа Црвене звезде мтс враћа се у Београд током ноћи летом из Казања, а већ у суботу у поподневним часовима одржаће у хали “Александар Николић” први тренинг у склопу припрема за гостовање у Подгорици.

Претходни текстСтрашна одбрана и велика победа тима у Казању!
Следећи текстСања Мандић у Вроцлаву