Саопштење КК Црвена звезда мтс – Велика казна ЕЛ као последње упозорење

46

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је због неспортског и неодговорног понашања дела публике и појединаца, током и након утакмице 13.кола Евролиге између Црвене звезде мтс и Киролбет Басконијом Гастеиз, клуб кажњен изузетно великом новчаном казном од чак 34.501,00 евра!

Казна коју је изрекао дисциплински судија Евролиге Патрик Гранжан односи се на два изузетно тешка прекршаја према дисциплинском правилнику тог такмичења, а то су бацање тврдих предмета у терен, и пљување судије након утакмице.

– Због пљувања једног од судија по изласку са терена, као и чињенице да је и овај прекршај поновљен (клуб је у сезони 2016-2017 кажњен сумом од 15.000,00 евра за идентичан прекршај) клуб се кажњава сумом од 30.001,00 евра;

– Због убацивања кованог новца и упаљача током утакмице, од којих је један тврди предмет погодио службено лице, као и чињенице да се овај прекршај понавља, клуб се кажњава сумом од 4.500,00 евра;

То су и најмање могуће казне за овакве врсте тешких прекршаја (највећа новчана казна је 280 хиљада евра), а у случају понављања истог прекршаја, свака наредна казна ће бити дуплирана. Клуб уз то може бити додатно кажњен одузимањем бодова, играњем пред празним трибинама, па чак и привременом суспензијом из такмичења!

Сва лица која су извршила ове прекршаје, бацали предмете и пљували судије током утакмице са Басконијом су идентификовани, приведени, и процесуирана у складу са законом Републике Србије.Овога пута клуб неће објавити њихова имена, без обзира што су нанели огромну штету клубу, граду и земљи коју представљамо у Евролиги. Такође, посебно нас забрињава чињеница да су виновници ових прекршаја људи који седе на местима која су близу терену и оваквим непромишљеним потезима могу да исказују своје „незадовољство“.

Изузетно великом износу новчане казне допринела је и чињеница да се овакви прекршаји на утакмицама у којима је домаћин КК Црвена звезда понављају, што према правилнику Евролиге, за сваки наредни прекршај – дуплира висину казне.

КК Црвена звезда мтс је због неспортског понашања појединаца који се упорно оглушавају о апеле клуба, до сада у претходних неколико сезона платио на име казни суму од скоро 200 хиљада евра!!!

Овако велике казне, и могућност да се у случају било каквог наредног прекршаја оне увећају, сада већ озбиљно утичу на финансијско стање и стабилност КК Црвена звезда мтс!

Такође, велике победе и амбијенти којима смо се сви тако поносили у целој Европи, почињу да губе сваки смисао, не само због чињенице да клуб плаћа огромне казне због прекршаја различите врсте, већ и због атмосфере која се ствара посебно у простору иза клупе нашег тима, где се свака грешка наших играча, или добра игра ривала (а то су најбољи тимови које Европа има) прати уз увреде на рачун играча и тренера КК Црвена звезда?

Клуб још једном апелује на све који долазе да бодре наш клуб на утакмицама Евролиге и АБА лиге, да се понашају спортски, да не бацају предмете у терен, да не нападају службена лица, да се придржавају свих инструкција клуба о фер и спортској атмосфери на трибинама, јер се у супротном КК Црвена звезда мтс доводи у немогућ положај да игра елитно такмичење само како би платио казне неодговорних појединаца, и уз огроман притисак да је победа над највећим и вишеструко скупљим тимовима Европе постала нормална ствар, а сваки пораз се апострофира као „велики и неочекивани неуспех“.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстЦрвена звезда и Гаспром њефт прудужили сарадњу
Следећи текстЏудисти Звезде најбољи клуб у избору Спортског савеза Београда