Црвена звезда одбранила тврђаву! Савладан Фенер

70

КК Црвена звезда мтс савладала је Фенербахче у 2. колу Евролиге резултатом 68:56 (15:16, 20:14, 16:13, 17:13). Одбрана је била брилијантна свих 40 минута у сјајном амбијенту ’’Штарк арене’’.

Спектакуларни амбијент, ратничка игра црвено-белих и велика победа!

КК Црвена звезда мтс уписао је прву победу у овогодишњем издању Евролиге. У ’’Штарк арени’’ пред нешто мање од 17.000 гледалаца савладан је снажни Фенербахче резултатом 68:56.

Од првог до последњег минута црвено-бели су играли фанатично, на ивици фаула и са невероватном борбеношћу. Практично су упијали енергију са трибина и били спремни на све да награде навијаче великом победом. То се и догодило!

Гранитна одбрана није попустила свих 40 минута.Када се ломио меч подршка је била сјајна, а енергија изабраника Милана Томића на највишем нивоу. Предњачио је Мо Фаје, минијатурама у одбрани, али и погођеном тројком у изразито битном моменту. Петорка у тим тренуцима била је Лоренцо Браун, Добрић, Перпероглу, Фаје и Гист. То је била добитна комбинација!

Лоренцо Браун био је најбољи у редовима Звезде са 13 поена и шест скокова. Џејмс Гист и Стратос Перпероглу уписали су по 11, док је Гист ухватио и осам лопти.

Прву деоницу обележила је веома чврста игра на ивици фаула са обе стране паркета. Играло се практично поен за поен, црвено-бели су чували неколико поена предности све до завршнице првог квартала када је Де Коло погодио тројку и пред први одмор донео гостима тек друго вођство на мечу – 15:16.

Звезда је наставила са ангажованом игром у одбрани, а у нападу су имали своје минијатуре Дерик Браун и Дејан Давидовац. Уследила је серија 7:2 која је донела црвено-белима четири поена предности – 22:18. Изабраници Милана Томића били су у одличном ритму и успели су додатно да повећају предност уз помоћ тандема високих играча Фаје – Гист (29:23). Међутим, одговорио је Нандо Де Коло који је везао пет поена и поново примакао госте.

Одбрана црвено-белих била је чврста и решена да гостима отежа посао. До краја деонице односно у последња три минута Фенербахче није постигао кош из игре и то је био кључ предности изабраника Милана Томића на полувремену – 35:30.

Чврстина и борбеност и даље су били највеће одлике црвено-белих. Фенербахче је за осам минута игре постигао свега девет поена па је разлика била за овакав тип утакмице пристојних девет поена – 48:39. Предност је смањио Костас Слукас. Међутим, црвено-бели нису клонули и одржали су разлику до краја трећег периода – 51:43.

Ипак, последња деоница нападачки није добро почела. За нешто мање од пет минута игре црвено-бели су постигли само два поена. Фалило је у неким ситуацијама среће, а у неким и бољих решења. Мухамед Али и Де Коло су погодили тројке које су креирале серију 8:2 и након које је Фенер пришао на само два поена заостатка – 53:51. Уследила је изразито битна тројка Мо Фајеа након сјајног продора Лоренца Брауна, а када је Добрић закуцао након украдене лопте дворана је експлодирала – 58:51.

Одбрана није пала ни на наредним испитима. Функционисала је перфектно, Мо је упијао енергију са трибина и предност је успешно сачувана.

КК Црвена звезда мтс – Фенербахче 68:56 (15:16, 20:14, 16:13, 17:13)

Црвена звезда мтс: Д.Браун 7 (8ск), Човић, Л.Браун 13 (6ас), Перпероглу 11, Давидовац 5, Лазић 3, Фаје 8 (7ск), Берон 3, Добрић 2, Гист 11 (8ск), Џенкинс, Оџо 5.

Претходни текстНевиђени спектакл обасјао Штарк арену
Следећи текстТомић: То се зове тим