Звездини омладинци лидери групе Лиге шампиона

77

Наши омладинци су савладали Олимпијакос (2:1) у оквиру Лиге шампиона за фудбалере до 18 година и налазе се на деоби првог места у групи Б, након два одиграна кола. Главни тренер наше Омладинске школе Никола Јелић, хвали изабранике Славољуба Ђорђевића, али истиче да има простора за напредак у њиховој игри.

Изабраници Славољуба Ђорђевића су пружили сјајну партију на стадиону „ФК Вождовац“. Изашли су на мегдан екипи Олимпијакоса, чији су играчи у просеку старији годину дана од наших бисера и успели да тријумфују. Головима Митровића и Пантовића, остварена је прва, историјска победа Црвене звезде у Омладинској Лиги шампиона.

Честитао бих Славољубу Ђорђевићу и његовим играчима на победи. Нисам задовољан првим полувременом, утисак је као да смо преценили нашег противника и да није спроведено у дело, оно што су дечаци радили у припреми за меч. Друго полувреме је модел како треба да изгледамо и тиме сам веома задовољан. Има много простора за напредак у овој екипи и верујем да ће наставити да раде добро – рекао је Јелић и додао да сматра да је подршка са трибина на стадиону „ФК Вождовац“ била значајна за наше јуниоре.

У другој утакмици у оквиру групе Б, Бајерн је савладао Тотенхем у гостима (4:1), тако да наши омладинци деле прво место на табели са клубом из Минхена.

Има још да се игра. Наш приоритетни циљ је стварање играча, али је још боље, ако уз то, имамо и позитивне резултате. Бајерн је глатко победио Тотенхем, а нама је следећа утакмица у Лондону, тако да је утисак да је група равномерна. Надам се да ћемо се показати добро против Тотенхема, те да ћемо се задовољни вратити у Београд– истиче Јелић.

Главни тренер у нашој Омладинској школи тврди да у клубу верују у ову генерацију омладинаца и да очекује да неки од њих за неколико година заиграју у сениорском тиму Црвене звезде.

Касно смо их селектирали, али покушавамо да у ходу исправимо неке ствари. У утакмици против Бајерна се видело како изгледа када играте против екипе која је своје фудбалере селектирала у најранијем узрасту. Ипак, имамо поверење у ову генерацију, окупили смо веома талентоване дечаке који само треба да наставе да раде на себи и сигуран сам да ћемо неколико фудбалера које предводи Славољуб Ђорђевић, за коју годину видети у првом тиму – подвукао је Јелић.

Претходни текстЗвезду гледало преко 2.000.000 људи
Следећи текстЖарко Чабаркапа нови спортски директор клуба