Филип Човић: Срећан због успеха тима, иду нови изазови

126

Плејмејкер Црвене звезде након потписивања двогодишњег уговора о новим изазовима, Евролиги, бројним утакмицама и успеху који је тим постигао у управо завршеној сезони.

Плејмејкер КК Црвена звезда мтс Филип Човић потписао је у уторак нови двогодишњи уговор са црвено-белима, и на Малом Калемегдану остаје до 2021.године.

Бек Црвене звезде мтс био је интегрални део успеха Црвене звезде у АБА лиги и Суперлиги Србије и имао велики удео у титулама које су црвено-бели освајали у управо завршеној сезони.

Филип Човић (30 година, 180цм, плеј) понео је највећи део терета у организацији игре Црвене звезде у најважнијем делу сезоне, завршници АБА лиге и Суперлиги Србије, али већ сада након краћег одмора који му следи као и остатку екипе, гледа ка бројним изазовима који чекају црвено-беле у новој сезони:

Иза нас је веома тешка сезона, али успешна и свима нам је драго због тога, јер смо испунили циљеве, скоро све које смо зацртали и који су били планирани. Оно што ће бити посебан изазов је Евролига, коју ћу први пут лично играти, најјаче такмичење у Европи, и јасно је да ће бити још теже него што је било ове сезоне. Ипак, надам се да ћемо остварити макер део успеха из ове управо завршене сезоне у којој смо освојили три трофеја.

Филип Човић је прошле сезоне стигао у Црвену звезду пред почетак Суперлиге Србије. Након ове сезоне, у којој је посебно у завршници понео велики терет на позицији плејмејкера, има две освојене Суперлиге Србије, АБА лигу и Суперкуп регионалног такмичења. Нова сезона доноси преко 80 званичних утакмица, много обавеза, али и много очекивања милионске армије навијача Црвене звезде који ће поново гледати велике Евролигашке утакмице :

Искрено, о томе ни не размишљам још увек, прво да се одморимо и добро спремимо, али напори ће бити велики. Нове две екипе у Евролиги, већи број утакмица, АБА лига сигурно јача него ове године, све ће то изискивати велике напоре и много изазова. Али заиста верујем да можемо да поновимо успех из прошле сезоне и направимо још нешто додатно. Али, морамо да се добро спремимо, имамо довољно времена… Што се мене лично тиче, драго ми је због новог уговора, срећан сам на првом месту и задовољан због свега што смо направили сви у прошлој сезони, и радујем се почетку припрема за нову – рекао је плеј Црвене звезде.

Претходни текстФилип Човић још две године у Црвеној звезди
Следећи текстРеми са Аполоном на припремама у Аустрији