Црвена звезда победник Суперкупа!

201

Рагбисти Црвене звезде освојили су Суперкуп Србије пошто су у премијерном мечу нове сезоне савладали Партизан резултатом 60:12.

Рагбисти Црвене звезде наставили су победоносни ход на домаћим теренима и у финалу Суперкупа Србије савладали су Партизан са 60-12 (32-6). Овом победом црвено-бели су по трећи пут освојили трофеј у Супер Купу Србије и наставили да “тероришу” вечитог ривала, над којим су остварили осму узастопну победу.

Оба клуба дочекала су старт сезоне без неколицине стандардних првотимаца. Код Звезде меч су пропустили Косановић, Американац Џамил Робинсон, Манак, Ђурић, али од првог тренутка били је јасно да су сви играчи који су изашли на терен максимално мотивисани и да ће срце оставити на терену.

Због одличних резултата у протеклој сезони, Црвена звезда је била апсолутни фаворит за освајање трофеја. Црно-бели су вребали своју прилику из прикрајка, са провереном тактиком, да Звезду сведу на што мање поена у првом полувремену, и да онда у другом покушају да дођу до победе. Након првих двадесет минута чинило се да тактика стручног штаба Партизана даје резултате. Звезда је повела у 11. минуту есејем и голом Милоша Зоговића, али су црно-бели узвратили у 17. минуту најпре есејем Дениса Бајрамија, а затим и голом капитена Џавида Јашарија и поравнали резултат на 6-6. Милош Зоговић, који је наступ на овој утакмици посветио трагично настрадалом сестрићу Василију Зоговићу, направио је у 24. минуту одличан соло продор и поново довео црвено-беле у водство, овај пут од 12-6.

Овај продор Зоговића и есеј као да је преломио утакмицу, јер након њега Партизан је полако почео да губи конце игре, а Црвена звезда је постала све сигурнија и убојитија, па су до краја полувремена црвено-бели постигли још четири есеја преко Трифуновића, Штрбца, Аустралијанца Дарсија Етриха и Американца Брендона Андерсона. Тако је Звезда на полувреме отишла са вођством од 32-6.

У другом делу Звезда је наставила са одличним издањем. Већ у другом минуту наставка Вук Штрбац је постигао други есеј за црвено-беле. Изгледа да је доминација Црвене звезде лоше утицала на поједине играче Партизана, па је Душан Милутиновић у 50. минуту добио црвени картон због ударања песницом Брендона Андерсона. Након овог непромишљеног чина, уследила је гужва, коју је потрајала неколико минута. Ко ће све ту бити кажњен и како биће утврђено у среду, када Такмичарска Комисија буде одгледала снимак спорног момената. На терену судијска тројка је казнила Душана Милутиновића црвеним катроном и Драгана Јанковића жутим.

Партизан је чак са два играча мање у 58. минуту успео да постигне есеје преко Стевана Иванковића, али је Звезда на крају тријумфовала убедљиво са 60-12.

Црвена звезда – Партизан 60-12

Београд, 03.03.2019. Стадион: БАСК Арена. Гледалаца: 250. Судија: Радослав Новаковић. Помоћници: Ђорђе Дивић, Стефан Стаменић (сви Београд). Црвени картон: Душан Милутиновић (Партизан) 50 мин. Жути картон: Драган Јанковић (Партизан) 50 мин, Милош Зоговић (Црвена звезда) 78 мин.

Поени за Црвену звезду: 11 есеја: Милош Зоговић 11 и 24 мин, Рајко Трифуновић 28 и 61 мин, Вук Штрбац 31 и 42 мин, Дарси Етрих 35 и 78 мин, Брендон Андерсон 40 и 44 мин, Стефан Николић 54 мин. Голови: Милош Зоговић 8/10, Матеј Бајић 1/1

Поени за Партизан: 2 есеја: Денис Бајрами 17 мин, Стеван Иванквић 58 мин. Голови: Џавид Јашари 2/2.

Црвена звезда: Милош Зоговић, Илија Крстић, Брендон Андерсон, Петар Милановић, Рајко Трифуновић, Дарси Етрих, Владислав Дедић, Стефан Недељковић, Вук Штрбц, Марко Јанковић, Предраг Кеглић, Александр Ђорђевић, Стефан Николић. Резерве: Матеј Бајић, Денис Ченгај, Слободан Миленковић, Велибор Срећковић.

Рагби клуб Партизан: Драган Јанковић, Немања Манојловић, Александар Павловић, Никола Србљанин, Бобан Јанковић, Бранко Чарапић, Џавид Јашари, Душан Милутиновић, Михаило Илић, Михајило Стоиљковић, Велибор Карановић, Денис Бајрами, Владимир Милутиновић. Резерве: Роналдо Битићи, Стеван Иванковић, Стефан Милинковић.

Претходни текстСтојковић: Ми се никада не кријемо иза судија
Следећи текстОдбојкаши Звезде максимални у Старој Пазови