Вечити дерби за трофеј Супер Купа Србије

93

Овог викенда још једним дербијем у борби за трофеј почиње клупска сезона у Србији. Традиционално утакмица Супер Купа отвара сезону борбом између шампиона и победника Купа Србије у претходној сезони. Претходне 2 године Звезда и Партизан се истичу као водеће екипе и воде најинтересантније дуеле.

Супер Куп се игра у недељу 3. марта 2019. године од 14 часова на стадиону БАСК Арена код Хиподрома, а путем фејбук странице РЛК Црвене звезде биће и директан пренос.

С обзиром да је Звезда имала непобедину сезону 2018 и освојила све трофеје, Партизан ће већ на почетку имати прилику да онемогући понављање тог успеха. Црно-бели биће појачани талентованим Александром Павловићем који је поникао у Лесковцу, а одличне партије је пружао прошле сезоне у дресу Радничког из Ниша. Црвено-бели су ослабљени неиграњем капитена Воје Дедића и појачања из Америке Џамил Робинсона, али с обзиром да је Звездина сезона почела још пре месец дана легендарним учешћем у Челенџ Купу за који су се интензивно припремали и даље улазе у ову утакмицу са позиције фаворита. У односу на прошлу сезону екипу су напустили Џек О’Брајан И Сем Херон, док је уз Робинсона стигао још један репрезентативац Америке Брендон Андерсон, а вероватно најјаче појачање и класа изнад било кога што смо имали прилику да видимо у Србији је Аустралијанац Дарси Етрих. Дарси је играо у веома јаком Квинсленд Куп-у, другом по рангу такмичењу у Аустралији.

Наредне недеље, после зимске паузе, почиње борба за трофеј у Првенству Србије, а вечити ривали ће бити главни фаворити и у Купу Србије и све масовнијој и квалитетнијој Балкан Супер Лиги. Остаје нам да видимо да ли нека трећа екипа може да се умеша у борбу за трофеје или ће Звезда можда зацементирати своје место на непобедивом трону.

Претходни текстЗвезда заустављена у Цељу
Следећи текстНова Звездина група на Виберу