Томић: Битна победа за наставак сезоне

28

Кошаркаши Црвене звезде мтс победом су се опростили од учешћа у Еврокупу. У једној веома атрактивној утакмици црвено-бели су убацили чак 105 поена, а као награда за изванредно нападачко издање стигла је и убедљива победа над Уникахом.

Остаје жал, али сезона иде даље и најбитније тек следи. Већ за десет дана креће борба за други трофеј у сезони, а није далеко ни плејоф АБА лиге:

Одиграли смо једну веома добру утакмицу. Мислим да смо одиграли боље од ривала. Честитам тиму и захвалио бих се нашим навијачима што су дошли да погледају последњу утакмицу коју смо одиграли у Еврокупу. Утакмица је била на нивоу на ком Црвена звезда треба да игра сваки пут. Сигурно да нам је свима жао што се нисмо пласирали у осам најбољих екипа у Еврокупу. Знате и сами да смо губили утакмице на један посед, један скок у одбрани у Малаги, један поен у Лиможу… Остаје незадовољство, али не можемо ништа много да разматрамо тим поводом. Имамо Куп пред нама и АБА лиге и настављамо даље. Имали смо доста повређених и болесних играча у последњих 15-20 дана, али то није оправдање. Не тражимо алиби зашто нисмо прошли – истакао је Томић.

Присутне новинаре је занимала ситуација са повређеним капитеном Бранком Лазићем:

Повреду Лазића гледамо из дана у дан. Иде на боље и искрено се надам да ће бити спреман за Куп у Нишу – рекао је Томић, а онда говорио о појединцима:

Сваку утакмицу гледамо да победимо. Тешко је у неком тренутку играти са три центра. Играју они за које мислим да треба да играју. Цирбес ће исто помоћи нама када буде требало – рекао је тренер црвено-белих, а потом додао:

Регланд је дао 17 поена и имао седам асистенција. Узвратићу питањем да ли треба боље да игра? Можда у неким тренуцима треба брже да се ослобађа лопте, али је био добар. Не треба заборавити да од септембра до данас је помогао много тима. Ако постоји утакмица где није одиграо добро, морамо да га подржимо. То је период од шест месеци. Не може да одигра добро константно, можда је имао пад у игри, али подићи ће се и данас је одиграо веома добро – истакао је Томић.

У трећој деоници Стратос Перпероглу се пожалио на бол у леђима…

Перпероглу се пожалио на бол у леђима и надам се да није ништа озбиљно. Сутра ће ићи на контролу, постоји мали проблем, али ћемо након налаза знати. Филип Човић је био болестан, Марко Кешељ исто, као у осталом и ја, али сам се вратио – рекао је стратег црвено-белих, а онда и сумирао:

За нас је било битно да добијемо утакмицу. Битно је за нас, за наставак сезоне, АБА лигу и Куп у Нишу. Ненадић и Давидовац су одиграли добро, али је то само једна утакмица и мора да се настави. Не кажем да се даје 16, 15 поена, али да се игра истим интензитетом у одбрани – закључио је и Милан Томић.

Претходни текстПобеда над Уникахом за звездаше и самопоуздање
Следећи текстЛични рекорди у Бечу и Братислави