Црвено-бели допутовали на дерби у Загреб

66

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су око 14 часова у Загреб где их у суботу од 17 сати у дворани „Дома спортова“ очекује дерби против другопласираног тима на табели екипе Цедевите.

Црвено-бели у овај меч са другопласираном екипом на табели регионалног такмичења улазе без пораза, али нако драматичног пораза у Еврокупу од кеипе Валенсије у Београду.

Такође, на овом мечу тренер Милан Томић неће моћи да рачуна на Бранка Лазића, Алексу Раданова и Маика Цирбеса, док су сви остали играчи на располагању за овај меч, који ће се играти у „Дому спортова“ .

Ово ће бити 30.меч две екипе у регионалном такмичењу двеју екипа , црвено-бели су славили у 19 сусрета.

Тренер КК Црвена звезда мтс Милан Томић:
Ово је свакако дерби утакмица, меч првопласиране и другопласиране екипе на табели. Очекује нас Цедевита која свакако има бољу хемију и игра знатно боље од нашег сусрета у Лакташима, што и показују кроз претходне утакмице, посебно и ову последњу против Будућности у Подгорици. Ми са друге стран,е треба да одреагујемо након пораза од Валенсије. Желимо да одиграмо добро и да стигнемо до доброг резултата, јер нас након тога већ у уторак очекује утакмица са Лиможом у Француској, чиме би завршили изузетно тешку серију јануарских мечева. То није оправдање, увек сам био против такве врсте алибија, настављамо да радимо, да тренирамо и желимо што пре поново на победнички колосек – рекао је тренер црвено-белих.

Првотимац КК Црвена звезда мтс Душан Ристић:
Очекује нас тешка утакмица, против доброг тима који је значајно изменио састав од наших мечева на Суперкупу и првог лигашког меча у Београду. Имају квалитет, и не предају се ни у ситуацијама када резултатски заостају, што смо видели у неколико наврата управо против најбољих тимова у АБА лиги. Пораз против Валенсије смо оставили иза себе, окренути смо овој утакмици у којој морамо да одиграмо чврсто, борбено, без падова који су нас доводили у ситуацију да се враћамо у утакмицу и јуримо ривала у појединим мечевима Еврокупа.

У овом мечу неће наступити Бранко Лазић који се опоравља од повреде мишића, Маик Цирбес и Алекса Раданов. У првој утакмици два тима у Београду, Црвена звезда мтс је победила Цедевиту 94:79, у мечу у коме је по први пут тим водио Славен Рмац, а у тим се вратио плејмејкер Џејкоб Пулен.

Претходни текстВукановић: Част је бити у Звезди
Следећи текстСавић продужио верност клубу