Тешка победа Звезде у Лакташима

78

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су и 15.победу у АБА лиги пошто су као гости савладали Игокеу у Лакташима 79:77.

Најефикаснији код црвено-белих био је Регланд са 18 поена и 7 асистенција, наредне среде Звезда гостује Валенсији, док ће у АБА лиги, дочекати екипу ФМП-а.

Кошаркаши Црвене звезде победили су Игокеу у дворани у Лакташима 79:77 (20:18, 21;25, 18:19, 20:15) и тако и након 15.рунде АБА лиге остали непоражени у регионалном такмичењу. У врло узбудљивој утакмици, у којој је домаћин имао шут за продужетак (промашај Анђушића), најефикаснији је био Регланд са 18 поена и 7 асистенција, по 11 су убацили Оџо и Давидовац.

Пуна хала у Лакташима (3000) гледалаца видела је врло неизвесну утакмицу у којој су се екипе смењивале у вођству током већег дела утакмице. На полувремену је било 43:41 за домаћина, а серијом 7-0 црвено-бели су током треће деонице стигли до прве осетније предности од 5 поена, коју су кошаркаши Игокеее предвођени некадашњим играчима Звезде Лешићем и Радивојевићем успела брзо да анулира и средином последње деонице чак и дође до вођства 64:60.

Тада, екипа Црвене звезде прави нову сеирју од 7-0 коју су креирали Перпероглу и Регланд, и ту предност су одржавали до драматичне завршнице, у којој је на +5 за црвено-беле, Луковић убацио тројку и увео утакмицу у драматичну завршницу 76:77. Симанић је био миран са пенала. Након фаула Раданова, Анђушић је био половично прецизан са линије слободних бацања, а Радивојевић је након изгубљене лопте Добрића промашио тројку, Андђушић двојку, па су бодови отишли у Београд.

Црвена звезда је овај меч играла знатно ослабљена, без капитена Лазића, Цирбеса и Берона.

КК Црвена звезда мтс: Регланд 18+7ас, Раданов 2, Човић 4, Кешељ, Перпероглу 7, Давидовац 11, Ненадић 4, Фаје 7, Добрић, Ристић 8, Оџо 11+5ск, Симанић 7.

Тренер КК Црвена звезда мтс МИлан Томић:
Овакве победе су нам исто исто потребне. Направили смо много грешака, као што су 22 офанзивна скока Игокее. Али, с друге стране, и када лоше одиграш трудиш се да победиш. Јесмо играли без тројице играча, али никада нисам тражио алиби у томе, нити ћу рећи да смо играли ослабљени, јер имамо 15 играча у ротацији и сви треба да буду спремни да заиграју. Дакле, никад нема изговора у томе да ли смо ослабљени или не – рекао је након утакмице тренер црвено-белих уз захвалност великом броју навијача Црвене звезде који су дошли у Лакташе и бодрили црвено-беле.

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у уторак у Валенсију, где их у среду од 20.45 очекује меч 3.кола ТОП 16 фазе Еврокупа.

Претходни текстФељтон о Шекију (II) – Сви надимци
Следећи текстСлавље црвено-белих у Љигу