Прва у Новој 2019 – стиже Лимож

103

Кошаркаши Црвене звезде мтс на старту ТОП 16 фазе Еврокупа, дочекују екипу Лиможа у среду од 20 часова. О предстојећем мечу говоре тренер Томић и првотимци Перпероглу, Лазић и Давдиовац.

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују на старту ТОП 16 фазе Еврокупа екипу Лиможа у дворани „Александар Николић“.

Утакмица са француским клубом игра се у среду од 20 часова, а карте за овај меч пуштене су у продају још у четвртак у свим пословницама Евентима, продаваће се и на дан утакмице 2.јануара у ПЦ Ушће и на благајнама дворане.

Црвено-бели су претходну годину завршили победом у дербију 13.кола АБА лиге, док је Лимож имао довољно времена за припрему ове утакмице, јер су последњи такмичарски меч одиграли још 27.12.2018. године у националном шампионату. Екипа Лиможа која је пласман у ТОП 16 обезбедила кроз групу Б заједно са екипама Локомотиве, АЛБЕ и Цедевите, стигла је у Београд још током Новогодишње ноћи, а првотимци Црвене звезде мтс и тренер Милан Томић од премијере у другој фази очекују добру утакмицу против тима који је у серији од 6 победа:

Тренер Милан Томић:
Почетак ТОП 16 фазе играмо против екипе која је у добром моменту, у серији су од 6 победа, 4 у првенству и две у Еврокупу након промене тренера. Играју брзо са пуно контри, атлетски су јаки и изузетно високи као екипа на свим позицијама. Зато морамо да одиграмо добру утакмицу у добром ритму. Против Будућности смо играли без неколико играча који су били болесни, ровити или повређени. Видећемо на кога пред овај меч могу да рачунам.

Стратос Перпероглу:
Морамо да одиграмо добро против Лиможа зато што је то прва утакмица у Новој години којом отварамо Топ 16 фазу Еврокупа, а поготово је важна јер играмо пред нашим навијачима. Позвао бих навијаче да нас подрже и испуне халу на тој утакмици као против Будућности јер се показало колико нам значе. Надам се да ће наставити да долазе у великом броју.

Капитен Бранко Лазић:
Тешка група у Топ 16 фази и свакако ниједна утакмица неће бити лака. Играли смо већ са француским екипама. У питању је једна добра атлетска екипа и сигурно да ће желети да покажу да нису случајно у Топ 16 фази. Ипак, ми желимо да пред нашим навијачима одиграмо још једну добру утакмицу и стартујемо Топ 16 фазу са добрим резултатом.

Дејан Давидовац:
Утакмица против Будућности је био прави тест за наси за старт Еврокупа. Лимож је сигурно добра екипа чим је нашла своје место у Топ 16 фази Еврокупа. Они су типична француска екипа која игра доста у транзицији, атлетски јаки. Имали смо већ прилике да се сусретнемо са француским екипама у групној фази па знамо шта можемо да очекујемо. Група је тешка, али даћемо све од себе и зато је важно да добро почнемо, јер нас чекају два тешка гостовања у Шпанији. Валенсија и Уникаха су евролигашке екипе, али и ми смо прошле године играли Евролигу. Сигурно да је то најјача група у Топ 16 фази, али бићемо спремни.

Утакмица Црвена звезда мтс – Лимож игра се у среду са почетком у 20 часова. Одмах након тога црвено-бели аутобусом путују у Словенију, где их у петак очекује дуел са екипом Крке.

Претходни текстНовогодишњи Звезда ТВ | Човече, не љути се
Следећи текстЖеље звездаша у 2019. години