Звезда стотком победила Галатасарај

51

Кошаркаши Црвене звезде убедљиво победили Галатасарај 100:83 у утакмици последњег 10.кола групе А Еврокупа. Најефикаснији Берон са 20, Регланд са 18 поена и 12 асистенција и Симанић са 17 поена. Звезда трећа у групи са скором 6-4.

Кошаркаши Црвене звезде мтс победом су окончали прву фазу Еврокупа, пошто су у Исзанбулу убедљиво савладали екипу Галатасараја резултатом 100:83 (24:26,25:16,30:26,21:15).

Пред 1500 гледалаца у дворани „Синан Ердем“ у Истанбулу најефикаснији код црвенобелих који су такмичење у групи А заврпили са 6 победа и 4 пораза, били су Били Берон са 20, Бориша Симанић са 17 и Регленд са 18 поена и чак 12 асистенција.

У Истанбулу је виђена изједначена борба само у првих 11-12 минута првог полувремена, након тога црвено-бели су појачали ритам и ношени добром игром и тројкама Берона и Симанића који су још током првог полувремена били двоцифрени по броју убачених поена, стигли до нешто осетније предности, која је након првог полувремена износила +7 (49-42).

У другом делу на паркету је постојао само тим Црвене звезде. Већ расположеном тандему Берон-Симанић прикључили су се Регланд који осим што је сјајно разигравао саиграче )12 асистенција) погађао у серијама, као и Перпероглу, Ненадић и Кешељ.

Већ на уласку у последњу деоницу Звезда је имала огромну предност, коју је рутинском игром одржала до краја утакмице. Стоти поен убацио је Душан Ристић, а Звезда је осим убедљиве победе, наставила и са серијом добрих резултата (Бреша, Мега, Галазасатај).

КК Црвена звезда мтс
Реглан 18+12 асистенција, Човић, Кешељ 7, Перпероглу 10, Давидовац ,Ненадић 7, Лазић 5, Берон 20, Ристић 2, Симанић 17+6ск, Цирбес 6, Оџо 8+7ск.

У екипи Галатасараја најефикаснији је био Најџел Хејс са 27 поена. Екипа Црвене звезде мтс играла је у Истанбулу без крилног играча Мохамеда Фајеа који је зарадио повреду скочног зглоба у Сремској Митровици.

Тренер КК Црвена звезда мтс Милан Томић:
Одиграли смо по мом мишљењу боље у другом полувремену, него у првом делу. Нисам задовољан како смо генерално одиграли меч јер смо дозволили 83 поена, а то је много, У реду, наш напад је био добар, али одбрана је била лоша. Уколико желимо да будемо добри у ТОП 16 фази, морамо да играмо боље у одбрани. Наши наступи током досадашње дела сезоне су добри, али изгубили смо до Бреше, Андое и Монака. И такве ствари се догађају, ако погледате у свим групама и све тимове, дешавају се и такве ствари и порази. Посебно када смо ми у питању јер градимо нови тим са 10 нових играча, јесмо изгубили неке мечеве, али али наш наступ генерално је био коректан током целе прве фазе. Овом приликом свима који славе, желим да честитам и велику славу Светог Николу.

Били Берон:
Добра победа на гостујућем терену за нас и добар завршетак прве фазе. У добром смо ритму са дорбим самопоуздањем и желимо да задржимо тај ниво посебно самопоуздања, и да искористимо све што је било добро вечерас за наредне утакмице и наредну фазу, јер нас тамо очекују неке врло тешке утакмице. Имам сјајне саиграче који су ме проналазили када сам био сам и када је било потребно. Забавно је бити део ове екипе, посебно када играмо тимски, као један, када играмо добру одбрану и добру кошарку.

Екипа Црвене звезде мтс враћа се у Београд у четвртак, а већ у петак следи пут аутобусом у Загреб на меч 12.кола АБА лиге са Цибоном.

Претходни текстГранитна одбрана
Следећи текстПјановић: Срцем до успеха