Пјановић: Срцем до успеха

99

Година на измаку без дилеме је једна од успешнијих у новијој историји Црвене звезде. Успеси клуба обрадовали су милионе звездаша међу којима су и некадашњи играчи.

Михајло Пјановић, један од фудбалера који је пре две деценије увесељавао црвено-белу јавност, данас је у прилици да се, захваљујући новим генерацијама клуба из Љутице Богдана, радује успесима вољеног тима.

Презадовољан сам учинком Црвене звезде ове године. Иза нас је најуспешнија година од силаска са светског трона. Не само да смо играли пролеће у Европи већ смо и освојили титулу и пласирали се у Лигу шампиона где смо у најтежој могућој групи оставили одличан утисак. Да смо имали трачак среће на жребу и за нијансу лакше ривале, сигуран сам да бисмо изборили друго узастопно европско пролеће. Црвено-бели су направили значајан искорак, обрадовали звездашку јавност и очекујем да наставе у истом ритму и наредних сезона – истакла је некадашња ударна игла српског шампиона.

Упркос задовољству, Пјановића није опила еуфорија.

Не треба имати нереалне амбиције. Ова година изашла је из клишеа, остварили смо огроман успех и биће потребна срећа да поновимо овосезонски резултат. Међу клубовима смо који су са најмањим буџетом ушли ове сезоне у Лигу шампиона, а све што смо остварили постигли смо срцем. Демонстрирали смо снагу колектива, а само уколико се будемо придржавали досадашње филозофије и принципа имамо чему да се надамо и убудуће.

Посебне заслуге из перспективе бившег голгетера Звезде припадају Владану Милојевићу.

Мерило сваког тренера је учинак. Мурињо је упркос сјајној биографији остао без поверења кад су изостали резултати. О Милојевићу говоре успеси које је остварио са Звездом. Очигледно је направио одличну атмосферу у екипи, повлачио је праве потезе у сваком тренутку, добио је Ливерпул што није мала ствар, храбро одиграо у Напуљу. Сувишно је говорити било шта после резултата које је направио у последње две године. Свака му част!

Песма коју су највернији навијачи посветили популарном Пјани препевана је у част Милана Павкова после два гола Ливерпулу, а стрелац 80 погодака у црвено-белом дресу осим на рачун високог нападача имао је комплименте и за остале офанзивце.

Звезда има феноменалне нападаче и велики избор у офанзиви. Најважније је да су ефикасни. Драго ми је што је Павков дао два гола Ливерпулу. Бен је одлично играо ове јесени и желим им да пружају сјајне партије и у наредној години. У односу на време кад сам ја играо променило се много тога, данас странци имају значајну улогу, а очигледно да су актулени интернационалци у црвено-белим редовима пун погодак, Марин и Бен су примери. Фудбал је постао бизнис и сваки играч који доноси разлику и представља потенцијални профит за клуб је значајан. Нападачима желим да буду још ефикаснији у 2019. години, а Звезди да настави да ниже успехе – закључио је Пјановић.

Претходни текстЗвезда стотком победила Галатасарај
Следећи текстРаспоред утакмица ТОП 16 фазе Еврокупа