Јединствен Милојевићев бедем

61

Рекапитулација рада Владана Милојевића и његовог стручног штаба на клупи Црвене звезде дводи нас до невероватних статистичких података. Од када Милојевић са клупе предводи црвено-беле ниједан противник није дао више од једног гола на Маракани.

Историју је почео да исписује 29. јуна 2017. године, када је први пут на званичној утакмици са клупе предводио Црвену звезду. Тада је малтешка Флоријана савладана резултатом 3:0. Од тог тренутка, било на европској или домаћој сцени, ниједна екипа није успела да постигне више од једног гола на Маракани. А било је утакмица од тада, чак 42 пута Милојевић је поносно са својом екипом изашао на наш стадион. Невероватна гол разлика за то време каже да су црвено-бели фудбалери затресли мрежу чак 103 пута, док су примили само 16 голова.

Сада речи наших играча да су звездаши њихов 12. играч и атмосфера на домаћем терену кец у рукаву добијају прави смисао.

У сезони 2017/18. екипа Владана Милојевића на домаћем терену постигла је чак 71 гол, а примила свега 11 погодака. Тај податак добија на тежини када се зна да смо угостили екипе као што су Арсенал, Келн, БАТЕ Борисов, Краснодар, Спарта из Прага… Једини пораз под вођством Звездиног Кларка Кента наша екипа доживела је 19. октобра претходне године на утакмици са Арсеналом.

Осим што песма Делија даје додатну снагу нашим фудбалерима, она утерује страх у кости гостима, посебно у овој сезони, када наша екипа не зна за пораз на домаћем терену. А угостили смо велика имена у свету фудбала. Најсвежија, наравно, јесте утакмица са Ливерпулом где прошлогодишњи финлиста Лиге шампиона није успео да савлада нашег чувара мреже Милана Борјана. Пре тога ни Наполију иста ствар није пошла за руком. Не треба заборавити ни финансијски надмоћни Салцбург када је мрежа мировала као и против Судуве и Спартакса. Ове сезоне у европским такмичењима Црвена звезда је на свом терену примила само један гол на утакмици са Спартаком из Трнаве.

Наша публика је већ навикла да у домаћем шапионату нико са Маракане не носи бодове. Непробојни бедем који је наш стручни штаб поставио испред гола не попушта. Иако имају изузетно густ распоред, изабраници Владана Милојевића ни у једнм тренутку не показују слабости које би противник могао да искористи, већ храбро и сигурно корачајука свом цију – освајању шампионске титуле.

Црвена звезда из дана у дан бележи све бољ резултате. Доласком Владана Милојевића на клупу најтрофејнијег српског клуба исписујемо неку нову црвено-белу историју испуњену успесима. Нека се настави!

Претходни текстПродаја улазница за Монако почиње у понедељак
Следећи текстЦрвена звезда је шампион Србије!