АБА лига Фан Мејл – Маик Цирбес о свему отворено

80

Центар Црвене звезде мтс Маик Цирбес учествовао у рубрици АБА лиге „Fun Mail“ где је одговарао на бројна и врло интересантна питања о Црвеној звезди, Београду, храни, музици… Као и увек Маик није разочарао.

За сваког навијача Црвене звезде довољно је само рећи Маик.

Немачки центар од тренутка када је дошао из Бамберга у Београд, прешоао је велики пут… Од велике непознанице, напорног рада, бројних трофеја, сјајних игара у црвено-белом дресу, до обостране љубави између трибина, навијача Звезде и овог Немца, кога данас сви гледају као „нашег”.

И због стажа ,учињеног у дресу Звезде, али и због начина на који је прихваћен, и на који је прихватио средину у којој живи и ради, Београд и Србију, Маик је једноставно „домаћи“.

Зато и не чуди да је сада већ традиционална рубрика „Фан мејл” АБА лиге, у којој је главни актер био Маик Цирбес, привукла огромну пажњу навијача, који су били у прилици да поставе питање центру Црвене звезде мтс.

Ево и најзанимљивијих одговора, као и увек „Гвоздени Маик” није разочарао:

Која ти је омиљена песма?
„Моја омиљена песма је Атрамис – Бонез МЦ“.

Шта мислиш о Београду?
„Тешко ми је да то одговорим у једној реченици. Одрастао сам у Немачкој и наравно да сам због тога веома повезан са немачком традицијом, али када сам дошао у Београд осетио сам се више свој и као да припадам овде. Веома ми је тешко да објасним тај осећај, али је тако“.

Шта је било пресудно да одлучиш да се вратиш у Црвену звезду?
„Бранко Лазић (смех)… Имао сам неколико опција, а једна од њих била је Црвена звезда. За мене то није био тежак избор и нисам морао много да размишљам“.

За који фудбалски тим из Немачке навијаш?
„Искрено говорећи не гледам превише фудбал, посебно не немачки фудбал. Ипак, када сам био млађи пратио сам утакмице Кајзерслаутерна и Трира, локални тим из мог родног места“.

Да ли си некада гледао утакмице фудбалског клуба Црвена звезда?
„Био сам на три или четири утакмице када сам први пут био у Црвеној звезди. У овој сезони нисам стигао да посетим стадион, јер су се термини наших утакмица и утакмица фудбалског клуба углавном преклапали, али сигурно ћу посетити неку утакмицу до краја сезоне“.

Који је твој омиљени саиграч из Звезде?
„Потпуно је нови тим и сви сјајно функционошемо на терену, али и ван њега. Ипак, Бранко (Лазић) је мој омиљени саиграч. Када сам први пут био у Црвеној звезди били смо цимери две сезоне. Увек је био уз мене и веома смо повезани“.

Који је твој омиљени НБА тим?
„Да будем искрен, не пратим НБА. Никада ми није био посебно интересантан“.

Који је најбољи тим против којег си играо?
„Ипак, издвојио бих ЦСКА из Москве. Када сам прошли пут био овде, играли смо у Топ 8 против њих. Играли смо фантастично те сезоне и било који тим који да би нас победио те године, морао је да буде много добар. Зато је мој одговор ЦСКА“.

Да ли мислиш да Звезда може да освоји Еврокуп у овој сезони и ко је по вашем мишљењу Звездин највећи конкурент у овом такмичењу?
„Сезона у Еврокупу је тек почела. Има још много да се игра. Да ли имамо шансе? Мислим да имамо, али је прерано говорити о томе у овом тренутку, јер нас очекује много тога“.

Шта Црвена звезда значи за тебе?
„Значи много тога. Када сам дошао у Црвену звезду знао сам пуно о њој, провео сам у клубу две године, имао сјајан однос са навијачима, сада сам се вратио у Црвену звезду… У мојој каријери је много тога везано за Црвену звезду“.

Шта мислиш о тренутној екипи Црвене звезде и какав однос имаш са тренером? Где видиш Звезду на крају сезоне?
„Ми смо тек на почетку и незгодно је прогнозирати где ћемо завршити. Имамо одличан тим, одличан стручни штаб, али нам треба још времена да будемо заједно и да из утакмице у утакмицу напредујемо“.

Који моменат из твог досадашњег боравка у Црвеној звезди би издвојио као најлепши?
„Било је много тренутака. Ипак… Сећам се када смо дошли на тренинг након утакмице коју смо изгубили од Партизана, мислим да је то било у полуфиналу АБА лиге. Навијачи су дошли да нас подрже пре тренинга и на крају полуфиналне серије смо се сви заједно радовали. Било је много сјајних момената, али тај осећај ми је остао дубоко урезан у сећању“.

Коју српску храну највише волиш?
„Омиљени су ми пасуљ и ћевапи“.

Која ти је омиљена навијачка песма?
„Добро знај“.

Које српско име ти се највише свиђа?
„Рекао бих Лука. Зато што то име добро звучи и на немачком и на српском. Када будем једног дана имао дете, биће веома тешко изабрати име, јер желим да оно добро звучи на немачком, али да је опет повезано и са српским језиком. Лука ми заиста добро звучи“.

Ког бившег саиграча из Црвене звезде би вратио сада у тим да можеш?
„Стефана Јовића. Он даје толико опција у нападу своје екипе. Такође, имали смо одличан однос и ван терена, а на терену смо заиста добро функционисали“.

Који је бољи осећај – победити утакмицу у Евролиги или победити Партизан у дербију?
„Када смо победили Реал Мадрид то је био сјајан осећај, када смо добили Бајерн Минхен и пласирали се у Топ 16 то је био луд осећај… Исто тако знам шта значи за навијаче када победимо у дербију и то је једнако сјајан осећај“.

Имате последњи напад на утакмици и шансу да победите, али морате да изаберете играча са којим ћете играти пик. Да ли ће то бити Стефан Јовић, Маркус Вилијамс или Џо Регланд?
„Сва тројица су фантастични играчи, али изабрао бих Стефана Јовића (смех)“.

Колико си висок без патика?
„Мислим да сам висок 208 или 207 центиметара“.

Маик Цирбес

Претходни текстОдбојкаши Звезде гостују у Ваљеву
Следећи текстМлађе селекције – две победе и пораз