Црвена звезда дочекује Цибону на отварању сезоне

81

У петак од 20 часова КК Црвена звезда мтс дочекаће Цибону у 1. колу АБА лиге. О првој званичној утакмици у новој сезони говорили су капитен Бранко Лазић и тренер Милан Томић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс започињу нову сезону у АБА лиги на домаћем терену. Након изузетно успешног наступа на Суперкупу АБА лиге и освајања првог трофеја у новој сезони, црвено-бели ће дочекати Цибону у 1. колу АБА лиге.

Почетак меча заказан је за 20 часова у дворани ’’Александар Николић’’. Сви власници сезонских карата имаће прилику да поздраве освајаче Суперкупа АБА лиге, а уколико још увек нисте обезбедили своју сезонску улазницу све информације о куповини појединачних карата можете пронаћи на следећем линку.

Уочи утакмице са Цибоном говорио је капитен црвено-белих Бранко Лазић:

Пре свега бих искористио прилику да честитам целој екипи на освајању Суперкупа и успешно завршеном припремном периоду. У петак нас очекује прва утакмица у новој сезони. Екипа је промењена, имамо нови стручни штаб и доста нових играча, али успели смо за месец и по дана да се добро припремимо и направимо добар тим. Отварамо сезону против Цибоне. Очекује нас још вечерашњи тренинг да одрадимо додатне припреме, а онда да у петак изађемо на терен и отворимо сезону како треба – истакао је Лазић.

Своја очекивања изнео је и тренер Црвене звезде мтс Милан Томић:

Каква су очекивања? Не бих о томе причао јер је моја жеља да одиграмо добру и квалитетну утакмицу. Желимо да навијачи буду на крају задовољни нашом партијом и надам се да прославимо победу – кратко је рекао Томић који је потом упитан колико је задовољан припремним периодом и посебно наступом његових изабраника на Суперкупу АБА лиге:

Већ сам рекао кроз неку шалу да смо се у Олимпијакосу шалили ’’боље да се побеђује него да се губи’’. Задовољан сам игром и свим играчима током припрема. Немам замерки ни на кога. Све иде онако како смо зацртали пре сезоне – рекао је стратег Црвене звезде мтс, а онда је уследило питање о играчком кадру:

Ето, Фаје је био МВП Суперкупа. Перпероглуа сви знате, а мислим да је одиграо феноменално све утакмице. Као и Регланд и сви који су дошли. То сада ништа не значи. Морамо да се припремимо за сваку утакмицу – истакао је Томић који је потом говорио о здравственом билтену у екипи:

Давидовац је много боље, одрадио је јуче део тренинга пет на пет. Неће бити у тиму за Цибону јер је рано после једног тренинга. Имали смо мали проблем са Перпероглуом који је имао стомачне проблеме па ћемо видети вечерас да ли је у стању да игра.

А који је циљ?

Циљ је да идемо утакмицу по утакмицу. То је циљ Црвене звезде – завршио је излагање тренер Црвене звезде мтс Милан Томић.

Претходни текстСимић и Јевтовић: Важна победа и лепи голови
Следећи текстУлазнице за Младост у продаји