Звезди први „Црвено-бели Куп“

126

Протеклог викенда одигран је први братски Црвено-бели Куп између Црвене звезде и великих пријатеља Спартака из Москве на иницијативу и у част пријатељства навијача два клуба. Резултат 92:0 у корист београдских црвено-белих је био неочекивано висок ако знамо да је у госте долазио вице шампион Русије.

Резултат јесте помало изненађујућ, али свако ко је гледао утакмицу видео је да је екипа Спартака дошла у доста подмлађеном саставу услед одређених кадровских проблема, тако да нико није очекивао да момци од 16 година направе резултат против полу-професионалне екипе Црвене звезде. Чим је заказан овај сусрет знали смо да ће резултат бити у потпуно другом плану. Драго нам је да смо се повезали са нашом браћом, учврстили односе на спортском плану и пружили овим момцима велико искуство. Приказали су одличну технику и када кроз пар година физички стасају имаћемо одличног противника, то знам јер су и многи Звездини момци трпели овакве поразе у младости, а сада постали шампиони – рекао је председник РЛК Црвена звезда, Жељко Делић.

Следеће године Звезда гостује у Москви, а за две године Спартак опет долази у Београд чиме ће овај Куп постати црвено-бела традиција.

Претходни текстЗвезда најопаснија у Европи
Следећи текстПорука навијачима за Салцбург