Звезда најопаснија у Европи

76

Наш тим познат је по гранитној дефанзиви на европској сцени, поготово на домаћем терену, а фудбалери Звезде су и те како опасни и у нападу ове сезоне.

Пулени Владана Милојевића су на одређен начин у праксу показали како је заправо напад најбоља одбрана. Наиме, играчи Црвене звезде током борбе за улазак у Лигу шампиона предњаче у статистичким колонама и од четири офанзивне у чак три су на самом врху.

Нико није више шутирао и извео корнера од њих. Фудбалери Звезде су до сада на седам утакмица квалификација за елитно такмичење упутили 102 ударца ка голу ривала, што је готово 15 по мечу. Укупно, чак 10 више од Астане, а онда следе Селтик (88), Ајакс (74) и Шкендија (71).

Од та 102 ударца је 38 ишло у оквир гола и према овом параметру је шампион Србије први. Прате га опет Ајакс са 36 и Селтик са једним мање, Астана је на стала на 31 и пети је Малме са 28.

Звезда је на врху и што се тиче броја изведених корнера – имала их је 46, односно скоро седам по утакмици. Селтик је на 37 удараца из угла, Легија на 36, Карабаг на 34 и Лудогорец на два мање.

И по броју постигнутих голова су наши фудбалери при врху, пошто су 10 пута затресли противничку мрежу до сада. Испред су само Селтик и Динамо Загреб са по поготком више, односно Ајакас са 13 голова. Индивидуално су се на овом пољу истакли Немања Радоњић и Ел Фарду Бен који су се по четири пута уписали у стрелце, као и Клас Јан Хунтелар (Ајакс) и Јакуб Свиерчок (Лудогорец), а гол више има Ибраими из Шкендије.

Све наведено, уз непробојну одбрану, иде у прилог тактичкој перфекцији којој тежи стручни штаб на челу са Владаном Милојевићем како би Звезда заузела место у групној фази Лиге шампиона.

Претходни текстОд гола до гола са Бранком Јовичићем
Следећи текстЗвезди први „Црвено-бели Куп“