Човић: Томића дуго познајемо и имамо изузетну сарадњу

100

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић говорио је на конференцији за медије о актуелном тренутку у ком се налази клуб са Малог Калемегдана.

КК Црвена звезда мтс представио је новог тренера Милана Томића. Медијима се тим поводом обратио председник клуба Небојша Човић који је говорио о бројним темама и био потпуно на располагању новинарима за сва питања.

Ми нисмо журили, као што су многи журили са типовањем ко ће бити тренер. Милана Томића познајемо дуги низ година кроз Евролигу и имамо изузетно сарадњу, као и са Олимпијакосом. О Милановим референцама немам шта да вам објашњавам. Он је дуго година у кошарци и као играч, и као тренер и као менаџер… Желим му сву срећу, биће узбудљива сезона и неће бити досадно то вам обећавам – истакао је Небојша Човић у уводном излагању, а потом одговорио на констатација припадника медија да је прошла сезона била неуспешна:

Не слажем се да је прошла сезона била неуспешна. Нигде у камену не пише да Црвена звезда мора да буде 10 или 15 година прва. Направљен је солидан резултат. Морамо да знамо да истрпимо и тренере и играче у изузетно тешком послу, када бисмо то урадили било би нам много лакше. Ни мени се не свиђају сви директори и уредници медији, а са неким сам исто тако и добар пријатељ. Црвена звезда ће увек имати примат на простору, не бивше Југославије како воле да кажу, већ западног Балкана. Јер, Црвена звезда је највећи бренд – истакао је Човић, а потом додао:

Не жеим да најављујем борбу за опстанак, то није наша амбиција. Мислим да је ружно да кажете да нисмо прошле сезоне имали ни одбрану ни напад. То је ружно јер тако и оспоравате оне које су бирали. Душан Алимпијевић је изузетно талентован и перспективан тренер и жао ми је што се тако завршило. Видећете, ако Бог да, како ће се његова каријера развијати. Сви тренери у Црвеној звезди су најбољи тренери – рекао је Човић који је упитан о прелазном року:

Рано је да говоримо о доласцима и одласцима. Истекли су уговори Тејлору Рочестију, Алену Омићу и Пери Антићу. То је истина и то је једино што је познато. Ко ће доћи и даље не знамо, али ћемо благовремено да јавимо – истакао је председник КК Црвена звезда мтс.

Следеће питање за Небојшу Човића био је однос са навијачима Црвене звезде уз констатацију да је било свађе:

Са навијачима се никада и нисмо свађали. Нисмо се разумели у неким стварима. Они су разумели наше аргументе, а ми смо разумели њихове. Очекујем да буде нормално, а колико сам информисан ми са њима немамо неки проблем – истакао је Небојша Човић.

Претходни текстТомић: Долазак у Црвену звезду је лака одлука
Следећи текстБили Барон ново појачање Црвене звезде!