Младе наде РЛК Црвена звезда

166

РЛК Црвена звезда успешно је промовисала рагби у средњим школама у Београду. Клуб има мисију да упозна младе са рагбијем, подстакне их да се баве спортом и развијају здрав дух. Поред тога, Клуб жели да допринесе развоју рагбија у Србији и оснивању Рагби лиге за девојке и момке свих узраста. На овом путу РЛК Црвена звезда добила је подршку Амбасаде Аустралије у Београду.

Слоган „13 је твој срећан број“ пратио је активности у средњим школама када су професионални тренери на часовима физичког ученике по први пут уводили у свет рагбија. Реакције ученика су биле сјајне, тиму су се већ сада придружили момци и девојке на шта је Клуб посебно поносан.

У пројекту су до сада учествовале четри средње школе у Београду: Хемијско-прехрабрена школа, Земунска гимназија, Архитектонска школа „Војислав Илић“ и Техничка школа ГСП. Активности су се тек недавно завршиле и Клуб се нада да је за многе од 720 ученика тренинг у школи био први од многих тренинга на које ће доћи.

Циљ је да се у наредни циклус пројекта укључе и основне школе како би рагби заживео у Србији на прави начин и како би и најмлађи добили прилику да тренирају и друже се у тиму РЛК Црвена звезда. Клуб овим пројектом још једном жели да истакне да су спорт, тимски дух, здрав живот и позитивне вредности важни за све узрасте.

Претходни текстIN MEMORIAM: Горан Буњевчевић
Следећи текстКомеморација Буњевчевића у суботу